Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

KALKAN GÜNDEMİ

Serdar ÖZCAN

31 Ekim 2009, 12:03

Serdar ÖZCAN

KALKAN GÜNDEMİ…

 

Hem ülkelerin yaşamında hemde insanların yaşamında geçmiş önemli bir yer tutmaktadır. Geçmişi unutmak yada yok sayarak geleceği planlamak mümkün değildir. Toplumlarında geçmişlerini unutarak yaşama devam etme şansları yoktur.. İnsanlarda geçmiş hatalarından dersler çıkartarak yaşamlarına yön vermeye ve geleceklerini daha sağlam ve sağlıklı yön vermeye çalışırlar.

            Bu konuda özellikle ülkemiz açısından baktığımızda 12 Eylül darbecilerinden hesap sorulmaması ve o günlerin özeleştirisinin yapılmamış olması ülkemizin bugün içinde bulunduğu durumun en temel sebebidir.  Eğer bizler o günlerin hesabını sorabilmiş olsaydık yeni nesile ogünmün gerçeklerini anlatabilseydik bugün bulunduğumuz yerden çok daha iyi bir yerde olabilirdik..Darbeciler bugün ülkeyi yönetecek yaşta olan ogünün aydınlarını ve ilericilerini hapishanelerde çürüterek, yada yurtdışına kaçmak zorunda bırakarak bugünleri o zamandan planlamışlardır. Bugün başımızda olan iktadar anlıyışıda o günlerde yaratılan zihniyetin sonucudur. 12 Eylülden sonra yaratılan imam hatip okulları ve işbirlikçi ve taklitçi sermaye çevreleri bugün ülkeyi yönetmektedir…

            Tam bu noktada Kalkan gerçeğine baktığımızda da benzer sorunlar yaşamamak için bazı konuların toplumun herkesimince iyi tartışılması ve ciddi bir hesaplaşmanın yaşanması gerekmektedir. Geçmişin hesabını görmezsek geleceğin Kalkan’ını yaratmak bana göre imkansızdır. 10 yıllık Şalvarlı dönemin iyi anlaşılması, öncesindeki CHP yönetimi döneminden başlayarak bugüne kadar olan sürecin iyi anlaşılması gerekir. Toplumdan uzak ve topluma rağmen yönetim anlayışı sonucu 10 yıllık bir Şalvarlı dönemi yaşadık.Başlarda herkesimin desteklediği ve hepbirlikte yapabiliriz sanılan yönetim anlayışı çok kısa zamanda evrimleşerek belli kesimlerin elinde ciddi bir canavara dönüştüğünü hepimiz gördük… Tam bu noktada sanki hiçbir şey olmamış gibi Kalkan ı yönetmeye devam etmek çok zor..O günlerin hesabı sorulmaz ve toplumun herkesimine gerçekler anlatılmaz ise ortaya çıkan görüntü sadece oyuncular değişti başkaca bir şey değişmedi şeklinde olacaktır. Bunun önüne geçmek için nasıl bir tablo  olduğu tüm detayları ile insanlara anlatılması gerekir. Resmin bütününü insanlara göstermek zorunludur. 10 yıllık süreçte dönen dolapları , sadece siyasi çıkar değil onunda üzerinde kişisel çıkarların olduğu gerçeğini toplumun bütün kesimlerine iyi anlatmak gerekir. Bu oyuna alet olanları ve insanları korku dağları ardında yönetenleri,yönlendirenleri deşifre etmek gerekir. Eğer bu konu iyi işlenmezse eski yönetimin değişmesi yönünde oy kullanan vatandaşlar bir süre sonra enerjisini ve hevesini kaybedecek, en sonunda da elimizde kalan ,toplumdan uzak bir yönetim, soyutlanmış bir idare ve herşeyi yapmaya çalışırken hiçbirşey yapamayan bir insanlar kalacaktır.

            Özellikle geçmiş idarecilerin sorgulanması varsa –ki çok fazla- usulsüz işlerin ortaya çıkartılması ve hesabının toplum önünde sorulması gerekir. Geçmiş yönetim döneminde yanlışlara göz yuman yada bu pisliklere bulaşanların deşifre edilmesi, bir daha bu süreçte bu tür yolsuzlukların önüne geçilmesi adına en temel adım olacaktır. İdarecisinden çalışanına ,işadamından sokaktaki insanına kadar kimler varsa işin içersinde hesabı sorulmalı ve halka anlatılmalıdır. Hala aynı anlayışla devam etmek maalesef bir süre sonra aynı hataların yeni yönetim tarafından da yapılmasına ve geri dönüşü olmayan noktalara gelinmesine yol açacaktır.

            Kalkan ın eline şimdiki gibi bir şans bir daha gelmeyebilir ve bu şansı en iyi şekilde kullanmak, toplumun ileri gelen kesimlerinin en azından dürüst olduğuna inandığı yeni yönetime destek olması gerekmektedir.Doğru ve dürüst düşünen herkes şimdiki yönetime yardımcı olmaya çalıştığı bir ortamda , idarenin de bu şansı iyi kullanması gerekir.

            Zenginliğin bir çok şekli ve yolu vardır, sanmayın ki bunları size anlatmayı bıraktım, sadece şimdilik mutlu ve huzurlu bir çevrede yaşamak,düşündüğünü rahatça söylemek ile ilgili olan zenginlik kısmına takılmış durumdayım. İsterseniz ve gerek olursa diğer yollarıda anlatmaya devam ederim.

         sevgilerimle...


 

Bu haber 3507 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi

elektronik sigara