Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

BİR GECE'DE NASIL ZENGİN OLUNUR !!!

Serdar ÖZCAN

23 Eylül 2009, 19:03

Serdar ÖZCAN

BİR GECE’DE NASIL ZENGİN OLUNUR !!!

 

En yakın tarihte yapılacak olan Meclis toplantısı öncesinde grup toplantısı yapılır. Yakın çevredeki insanlara “meclis toplantısında vatandaşlara eşekleri kaybettireleceği  ve sağlam kazığa bağlamaları “ önceden söylenir. Bu toplantıda bulunmayanların kulağına fısıldamaları istenir. Aman başkalarının haberi olmasında denir. Mesela bu eşekte bodrum katlar olsun.. Diğerleri önemli değil ama yakın çevredekilerin kaybetmemeleri için acele etmeleri ve meclis toplantısından önce “sağlam kazık (ruhsat)” almaları söylenir.

            Peki bu nasıl olacaktır. O’da düşünülmüştür ve sadece  tapularını getirmeleri karşılığında ruhsatlarını alabilecektir. Ama sorun şuki bütün evraklar bukadar kısa sürede nasıl toparlanacak. Onun da çözümü “herşey dahil “ sistemidir.Projecisizlik , yapı denetimcisizlik, haritacısızlık … herşey dahil…  Sen sadece tapuyu mimar Mehmet’e  veriyorsun ..( Büyük Ustaya saygısızlık etmek istemem!)  Ha birde tapu başına yaklaşık olarak  30.000 TL gibi cüzi bir ücret ödüyorsun. Karşılığında herşey dahil sistemi senin için sorunu çözüyor. Akşam sünnet yarın düğün..Akşam tapunu ver yarın gel sağlam kazığını(ruhsat) al..

 Bu arada Bakanlıktan alınması gereken ve normal şartlarda 1 hafta 10 gün arası sürede çıkan yapıya ilişkin formlar ve numaralarda sorun oluyor ama ne yapalım , olmadı diğer arkadaşınkini paylaşırsın olmazsa bir büyüğünü verirler. Nasıl olsa sonra sana uygun olan numara gelecektir. O kadar idare ediver. Böyle böyle yaklaşık 60 kişinin eşeği sağlam kazığa bağlanmıştır.  ( Yalnız burada hemen uyarayım 60 sayısı ile yukardaki cüzi ücreti çarpmaya kalkışmayın sağlınıza zarar verebilir. Benden uyarması….)

 

Tabii bu dahil olduğun herşey dahil sistemi seni tatile gönderemez belki ama senin verdiğin cüzi cüzilerle bazıları Karayip’lere balayına gidebilir. Balayı sırasında siz biraz denetimcisiz idare ediverin..Bu da herşey dahil sisteminin sonucu , kimilerini böyle tatillerle dinlendirip hafifletirken bazılarınıda ceplerindeki ağırlıktan kurtarıp hafifletmektedir. Herkesi memnun etmek herzaman mümkün olmuyor ne yapalım.

Arkasından basında çarşaf çarşaf methiyeler düzülür , bodrumları kaldırdık sorunları kökten çözdük , oduncuda kömürcüde kalmadı artık diye…

 Bu arada aslında eşeğinin kaybolmadığını birsüre sonra tıpış tıpış geri geldiğini görebilirsin ama olacak o kadar. Ama sen yinede o eşekle (ruhsat) iş yapmaya kalkma istersen. Çünkü birgecede çekmeceden çıkma (çakma) eşek her yere uymaz. İstersen yine herşey dahil sistemine geri girebilirsin. Böylece yine hafifleme şansın olur . Hemde belki durumu iyi olmayan arkadaşlar olabilir , balayına çıkacak yeni arkadaşlar olabilir onlarada faydan olmuş olur..

Tam bu sırada  basın bildirileri tekrar yayınlanır bu seferde muhalefete giydirilir ve “aslında biz ne güzel kaybettirmiştik onlar eşeğe doğru yolu göstermişler bizim yapabileceğimiz bir şey yok denir”.. Böylece vermiş olduğun cüzi’leri geri isteme şansında kalmamıştır. Eşeğini yeniletmek istersen formül hazır.. herşey dahil sistemi seni bekliyor denir ve işin içinden tereyağından kıl çeker gibi çıkılır..

 

Yazıyı buraya kadar sinirlerinize hakim olarak okuyduysanız siz artık şerbetlenmişsiniz demektir. Size hiç birşey olmaz.

Ama birileri birgece de zengin olmuştur.Zaten bu yazıda onlar için onlardan ilham alınarak yazılmıştır. Siz üstünüze alınmayın. Unutmadan da sağlam kazıklarınızı kontrol ettirin bakarsınız o kadar da sağlam değildir , belki zaman aşımından çürümüş , yok olmuştur, belkide aslında başından beri de sağlam değilmiştir.!! Olur mu olur!!

 

 

Bu haber 2227 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi

elektronik sigara