Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

HOŞ BAHARLAR...

Önce KURŞUNLU

23 Eylül 2009, 17:46

Önce KURŞUNLU

HOŞ BAHARLAR

 

Kalkan’da bir kış sezonunun daha sonuna yaklaşıyoruz. Hep aynı manzaralar. Bozulan yollar, yeni eklenen evler, çöp ve pislik içinde sokaklar. Üç, beş, açık esnaf, kedi ve köpekleri besleyen zarif İngiliz hanımları, elinde poşet görülen herkesin peşine düşen sokak zavallısı köpekler. Köyün eskimeyen yüzü çılgın balıkçı Ali, sabahları yürüyüş yapan Ayşe Hanım, sahilde Pala ve oğlu. Fethiye’nin çalışkan balıkçıları, limanda sahili bekleyen sahil güvenlik, yıllardır azimle kapatmadan direnen Sayın Cemil Bey’in İlyada restoranı, kendi halinde Pirat Oteli, çalışkan erkek berberi dükkânları, her geçen sene daha pahalı olan Kalkan pazarı, tarihi geçmiş malları sokuşturmaya çalışan büyük marketler, hiçbir zaman nöbet tutmayan iki eczane. Fakir kaderine razı turistik sağlık ocağı yirmi yıldır bir röntgen makinesi sahibi olamamış. Yakışıklı, içkiyi biraz seven ilk diş doktorumuz. Çok iyi çalışan üç camimiz. Sahili bira şişesi, kırık şişe, plastik şişeden geçilmeyen, sokakta sürekli küfür etmekten hoşlanan halkımız. Yere tükürmeyi de bu arada ihmal etmeyen Kalkan severlerimiz. İngiliz parası, İngiliz kızı, kadınını bekleyen gencimiz, orta yaşlımız, doğulumuz, batılımız. Evleri pazarlamak isteyen emlakçılarımız, arsa satamadığı, ev yapamadığı için üzülenlerimiz.

 

Neyse ki Temmuz ayında yürürlüğe girecek yeni kanunla beldemizin yüzü daha da bir gülecek. Avrupa Birliği’ne girmeye çalışan ülkemizde henüz her şeyin çok ucuz olduğunu keşfeden bütün Avrupalılar için cazip fiyatlı satan bir ülkeyiz. Bizim bu durumumuzu geçmişte yaşayan ülkeler var. Ben bunları her seferinde hatırlatacağım. Tarım alanlarını, heyelan alanlarını, zeytinlikleri, üzüm bağlarını satarak zengin olamazsınız. Zeytinlikte kırmızı alarm veren bir haldeyiz. Yarın o üzüm bağlarında da pembe alarm başladığında, işsiz kalan çoluk çocuğunuzla o arabalarınızı yemek yapıp yiyemezsiniz. Sattığınız yerlerin yeni sahipleri de sizin karnınızı doyurmaz. Onların işsizini getirtip siz onların gücünden yararlanın. Onların açı bizden çok, bunu hiç unutmayın.

 

Bahara daha bilinçli başlama dileğiyle, çok yetkiyle donanımlı belediyenin de beldesine kendi çıkarlarının önünde sahip çıkması, yetkilerini ve kanunları doğru kullanmasını dilerim.

 

 

Bu haber 5409 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi

elektronik sigara