Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

ORDAN... BURDAN... ŞURDAN..

Serdar ÖZCAN

23 Eylül 2009, 19:47

Serdar ÖZCAN

ORDAN…BURDAN… ŞURDAN..

 

Bu köşede yazmaya başladığım dan itibaren kimi olumlu kimi olumsuz tepkiler geliyor. Kimileri “ne lüzum var şimdi bunları yazmaya” diyor. Kimileri de iyi olmuş diyor.. Ama kimse de çıkıp yok kardeşim sen yalan yazıyosun, iftira atıyosun demedi. Bu da ilginç olsa gerek..Ötekileri boşverip ne lüzum var kısmına gelirsek , hepimizin bilgilenmeye ihtiyacı var. Seçim sürecinde yaşananları hatırlarsanız ve aradaki o kimine göre 25 fark, kimine göre de 13 kişi konusunu daha iyi anlayabiliriz. Ben sizlere değirmenin su kaynağını anlatmaya çalıştım. Seçim döneminde havada uçuşan paraların, çeklerin nereden karşılandığını daha iyi görelim istedim. Ama bu gördüğümüzün buz dağının sadece üstü olduğunu ve aşağıdaki büyüklüğü görmenin ise bugünkü bilgi ve belgelerle neredeyse imkansız olduğunu da unutmamak gerek.

            Artık “akçeli” konuları yazmamaya karar verdim. Ama unutulmasın ki geçmiş dönemde yaşananlar muhalefet olma ya da yandaş olma konusu değil tamamen bu “akçeli” işler olduğu, pazar kavgası olduğu gerçeği yadsınamaz.Özellikle 2. Şalvarlı döneminde birilerin söylediği “biz bu adama para yatırdık ve karşılığını alacağız, sizler iş yapmayacaksınız” sözü olayın kesin ve net izahıdır.Sanki yarış atına  para yatırıyosun ve kazandırmasını bekliyosun…. Ama maalesef herzaman mümkün olmuyor ve birgün atın ayağı kırılabiliyor.Sonrasında ayağı kırılan atlara ne yapılırsa o yapılıyor….

            Hiç birimizin servet düşmanı olduğunu sanmıyorum. Üstelik zenginlik artıkça ve daha çok insana yansıdıkça /paylaşıldıkça toplumun refah ve huzurunun artacağına inanıyorum. Ancak asıl sorun  haksız elde edilen kazançlar…Senden, benden, ondan çalınanlar,başkasının ekmeğini elinden almaya çalışmalar…Kimsenin malında mülkünde, kimsenin gözü olamaz,ama haksız kazanç elde edenlerin,çalanların  hepsinin her kuruşunda hepimizin gözü olması gerekir.

            Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur.( İsmet İnönü)

 

            Köşe yazıları ile birlikte neden kara çocuk diye de merak edenler var. Birincisi bu benim kabullendiğim bir lakap değil. Şalvarlı yandaşlarının bana taktığı bir isim ve benim bundan alınacağımı düşünüyorlarsa yanılıyorlar.Zira benim gibi teni kara olanlara hep söylenir bu söz , ama onlar gibi yüzleri ve içleri kara olanlara ne denir bilemiyorum. Aslında demek istediklerinin bu olduğunu da düşünmüyorum ve daha ağır yakıştırmalar yaptıklarını ama cesaretlerinin bu kadarına yettiğine inanıyorum. Olsun .. Bu konuda cevabı ben değil ama ( burada edebiyatçı-ları-mızın affına sığınıyorum) şair Nef ’i çok güzel vermiş :

Tahir efendi bana kelp demiş
İltifatı bu sözde zahirdir,
Maliki mezhebim benim zira,
İtikadımca kelp tahirdir.

Artık anlayanlar anlamayanlara bi zahmet yardımcı olsunlar..

           

Bu gazetenin geçen sayısında herkes tutturmuş bir eşek hikayesi onu yazıyor. Bende Aziz Nesin’den küçük bir hikaye yazayım dedim….

 

Köpeğe sormuşlar:
- Niçin havlayıp duruyorsun?
- Yürekliliğimden... demiş köpek.
- Öyleyse gerin niçin gelip gidiyor?
Köpek yanıtlamış soruyu:
- Korkumdan!

, havlayıp hırlayarak, zartzurtla, zorbalıkla, dayak ve işkenceyle başkalarını korkutmak isteyen ve korkutanların kendileri daha çok korkmakta ve korkularından gerileri gidip gelmektedir.
Başkalarını korkutmaya çalışan ve korkutanların kendileri daha çok korkarlar ve korktukça, korkularını yenmek için daha çok korkutmaya çalışırlar. Bu korku kısırdöngüsü böylece sürer. Gerçekten yürekli olanlar, ne başkalarını korkutmaya çalışır, ne kendileri korkarlar.

Bu haber 2141 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi

elektronik sigara