Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

"SAİM'İN YÜZ KIZARTICI BİR HALİ YOKTUR.."

Yusuf KARSAK

20 Eylül 2011, 19:10

Yusuf KARSAK

DEĞERLİ KALKANLI CUMHURİYET HALK PARTİLİLER


Bilhassa partiye üye olan, partinin köklü insanları, Kalkan'da CHP'ye sahip çıkmalarını önemle rica ederim.

Sebebi şudur; Ak Parti milletvekili seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden daha fazla oy almıştır. Ufak da olsa arada bir fark vardır. Burada bazı yöneticilerinde eksikliği olduğunu düşünüyorum. 

Sayın Kalkanlı CHP'liler bir atasözü vardır ; 'kızınızı yalnız bırakırsanız ya davulcuya ya zurnacıya gider'.  Biz belediyemize, partimize sahip çıkmak durumundayız. Bu parti M. Kemal Atatürk'ün Türkiye'ye bir armağanıdır. Belediye Başkanımızın da yolsuzluk gibi, yüz kızartıcı bir hali yoktur. Ama kendisinin sinirli bir yapısı vardır. Hatta Belediye başkanının kendi personeline ve meclis üyelerine bile hakaret vb. ettiği duyulmuştur. Burada tüm Cumhuriyet Halk Partililere görevler düşmektedir:
1. Parti tüzüğünde yöneticilerin partililerine ve halkına hakaret etme hakkı yoktur. Bu bir parti suçudur. Ayrıca disiplin gerektiren bir durumdur.
2. Geçmişte Bezirgân köyünde boyacı lakaplı İbrahim amca evde hanımını döver. İbrahim amcada çok yufka yüreklidir. Bir gün kahveye gelir, İbrahim amcanın hanımının lakabı 'Babba'dır. İbrahim amca kahvede der ki; Arkadaşlar, ben bugün hanımı evde dövdüm. Babba da ağladı, bende ağladım. Gönül ister ki biz oy veren CHP'liler ve yöneten CHP'liler de ağlamasın.
3. Bu da gelir bu da geçer, kim bilir bu halk kimi seçer. Bu yazıyı okuyan Cumhuriyet Halk Partililer, yahu bu Koca Yusuf acaba başka partilere mi kayıyor diye düşünebilir. Bizim ruhsatlı solcu olduğumuzu herkes bilir.
4. Ben Koca Yusuf olarak Kalkan'da CHP'yi küçültme durumunda olan yöneticilerin “disiplin kurulu” na gitmesini isterim. Biz şimdiye kadar çok rakılar içtik, o masalarda çok bulunduk. Biz rakının ağızla içildiğini biliriz. Bunun anlamını herkes bilir. Antalya gibi büyük şehirlere gittiğiniz zaman meyhane gibi yerlerin kapısında şöyle bir yazı vardır: rakı asalet ölçüsüdür. Korkak olanı coşturur, yiğit olanı susturur. 

Ben 'Koca Yusuf' olarak Kaş'ta ilçe başkanlığı yaptım. Kalkan'da 10 sene belediye meclis üyeliği yaptım, Antalya'da belediyesinde çalışırken sendikacılık yaptım. Benim gibi onlarca geniş kapsamlı bilgilere sahip demokrat, aydın, ilerici CHP'li kişiler vardır. Bunlardan belediyemiz bir danışma kurulu oluşturarak faydalanabilir. Bu anlatmış olduğum konuyu Ak partili belediyeler bile uygulamaktadır. Hatta her ay mahallelerden rapor gelmektedir. Bizde ise, bizim yüz yüze konuştuğumuz belde başkanımız, “üç yüz elli üyem var, istersem 3, istersem 5'ini çağırırım, sizleri çağırmak zorunda değilim” demiştir.
Cumhuriyet Halk Parti gibi ilerici ve devrimci bir partiye yakışacak bir durum değildir. Acilen Parti üyesi olan kişiler içinden bir danışma kurulu oluşturulmalıdır ve belde örgütü de her ay belediyeye, başkanımıza, meclise, rapor getirilmelidir. 

Bunları söylerken CHP'li arkadaşlarım rahatsız olmasından önümüzdeki milletvekili seçimlerinde birilerine kızarak AKP'ye birkaç arkadaş oy vermiştir. Ama ben inanıyorum ki Kalkan halkı Belediye Başkanı (değişir değişmez ama) Kalkanlıların, Ak partiye oy vermeyeceği kesindir. Bu yönetimden önceki yöneticilerin Kalkan halkına bir hesap vermeleri gerekir. İşin özeti AKP'li arkadaşlarımıza saygı duyarız ama Kalkan gibi bir yerde CHP'nin ölüsü bile seçimi kazanır, tereddüt etmesinler. Hatta bütün Kalkanlıları da toplayarak bir TV açık oturumu yapılmasını tavsiye ederim.

Değerli okurlarım,
Partimizle ve belediyemizle olan eksiklikleri, yanlışları burada daha açık yazmam ayıp olur. Ben 30 senelik siyasi hayatımda eleştiri yapacağım kişiler belediye başkanı bile olsa açık seçik yüzlerine yaparım. Geçtiğimiz mecliste de, ki belediye başkanımıza davranış problemlerini açık şeklini yüzüne karşı söyledim.

Sayın Partililerim,
M. Kemal Atatürk demiş ki; TÜRK HALKI EMPERYALİZME KARŞI UYANIK OLMALIDIR. Biz de diyoruz ki Ak Partiye karşı uyanık olalım. Yöneticilerimizi eleştirelim ama partimizi ve yöneticilerimizi yalnız bırakmayalım. Kalkan'ın bir tarafı Adatepe dağı, bir tarafı Gelemiş dağı, Kalkan'da kuralım dostlukların bağını. CHP'nin Bezirgân şenliklerini yöneten arkadaş üş sefer 'Genel Başkanımız Deniz Baykal gelmiştir' diye anons yaptınız. Acaba bu partinin başkanı KEMAL KILIÇDAROĞLU mu, Deniz Baykal mıdır? Ayrıca Kılıçdaroğlu'nun, genel başkanımızın, resimlerini biz göremedik. Sayın yönetici 'Ben' size hatırlatırım, bu bir parti suçudur. Yani parti disiplin suçudur. Parti disiplin suçu işleyenler, belediye başkanı olsa bile disiplin işletilmelidir. Tekrar edeceğim bir nokta daha var; Kalkan'lı CHP liler bizim bir CHP diye partimiz var diyerek lütfen partinize sahip çıkınız.

Saygılarımla…


YUSUF KARSAK (KOCA YUSUF)

Bu haber 4345 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi

elektronik sigara