Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

YAŞASIN 23 NİSAN

Taylan ÖZGÜR

27 Haziran 2010, 16:03

Taylan ÖZGÜR

YAŞASIN 23 NİSAN

TBMM’nin 90. kuruluş yıldönümü tüm Türkiye’de coşkuyla kutlandı. Tüm çocuklara kutlu olsun olmasına da 2010 Türkiye manzarasına bir göz atarsak durumun çocuklar açısından hiç de iç açıcı olmadığını söylemem gerekiyor. Aslında tüm dünyada da durum pek parlak değil; ama yurdum daha bir başka…

*   “Astığın astık, kestiğin kestik” diye özetlenen başbakanlık makamının anlamını minicik beyninde anlamlandırmaya çalışan çocuğun bayramı 23 Nisan!

*   Protokole çay servisi yaptırılan çocukların staj yaptığının açıklanmasını anlamaya çalışan; katsayılar üzerinden siyasetin oyuncağı haline gelen meslek liseli çocukların bayramı 23 Nisan!

*    Pervari’de küçücük bedenlerinde tecavüzün alçaklığını anlamaya çalışırlarken; bu alçaklığı “anlaştık biz konu kapandı” diyen büyüklerine boş gözlerle bakan minicik ölü ve yaralı bedenlerin bayramı 23 Nisan!

*   Siirt’te iki koca yıldır neredeyse tüm ileri gelenlerin faydalandığı bedenlerinin yaralarını asla silemeyecek olan çocukların bayramı 23 Nisan!

*   Manisa’da fuhuş yaptırılan 13–14 yaşlarındaki iki kız bir ERKEK çocuğun bayramı 23 Nisan!

*   Henüz çocuk yaşlarında başlık parası karşılığında evlendirilen(satılan) çocukların bayramı 23 Nisan!

*   Sınavlarla yarış atlarına çevrilen çocukların bayramı 23 Nisan!

*   Dershanelere mahkûm edilen, borcunu ödemeyince hapislere atılan, bu durumun altında ezilerek intihar eden çocukların bayramı 23 Nisan!

*   Okuyabilmek için burs aldıkları sivil toplum kuruluşunun(ÇYDD) soruşturulması nedeniyle fişlenen çocukların bayramı 23 Nisan!

*   Taş attıkları için terörle mücadele kanunu gereği yıllarca hapisle cezalandırılan çocukların bayramı 23 Nisan!

*   Kendi becerilerini gösterebilmek uğruna her bayramda saatlerce ayakta kalıp; oturan anne- babalarına, büyüklerine gösteriler sunarak alkışlanmayı bekleyen çocukların bayramı 23 Nisan!

*   Anne babaları anlaşamayıp ayrıldığında faturayı ödemek zorunda kalan çocukların bayramı 23 Nisan!

*   Savaşta önce ölen, mayında önce parçalanan, ekonomik krizden ilk etkilenen minicik bedenlerin bayramı 23 Nisan!

Bursa…………

Kayseri…………

Çayköy………

            İtiraf edin beyler!

Bu bayram çocuk olmayan herkesin bayramı. Çocuklarsa size sunulmuş birer nimet. Asın, kesin hatta Sivas’ta olduğu gibi yakın! İnsanlığınız elverdikçe hayvanca dürtülerinizi tatmin edin, sonra da nefsinize yenildiğinizi söyleyip geçiştirin; Adli Tıp’ta bunu onaylasın. Hatta Filistin’deki çocuklar üzerinden siyaset yapın; Irak’taki, Afganistan’daki çocukları görmezden gelin. Hatta roketatarla parçalayın da bedenlerini, Japonya’da ölen çocuklar için yas tutup timsah gözyaşları dökün…

90 yıl önce açılan meclisin yıldönümünde çıkaracağınız yasalarla yargıyı da aynı kafayla donatın ki herkes gibi çocuklar da adaletsizlikten payına düşeni daha fazla alsın.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Ulusal Egemenlik bölümü rafa kalkalı çok oldu. Artık ulus egemenliğinden bu ülkede bahsedebilmek hayalcilik olur herhalde. Çocuk Bayramı kısmının durumuysa yukarıdaki gibi. Bu durumdan hepimiz sorumluyuz.

Yukarıdaki insanlık suçlarını işlememiş olmanız sizi aklamıyor beyler!..      

Bu haber 5246 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi

elektronik sigara