Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

Bülent Ersoy'a neden tepki gösterilmeli?

Bülent Ersoy'a neden tepki gösterilmeli?

Tarih 06 Ocak 2012, 14:55 Editör Özer YILMAZ

Bülent Ersoy'a neden tepki gösterilmeli?

izmir rent a car

Bülent Ersoy’a neden tepki gösterilmeli?


Bülent Ersoy’un Deniz Gezmiş’e yönelik övgü dolu sözlerine yakınlarından gelen tepkiler yeni bir tartışma başlattı. Ersoy’un sözlerine verilen tepkilerin şarkıcının cinsiyet kimliğine odaklandığı görülüyor

Habertürk gazetesinin magazin muhabiri İzzet Çapa’ya açıklamalarda bulunan Bülent Ersoy’un 68 Öğrenci Hareketinin önderlerinden Deniz Gezmiş hakkında söyledikleri basılı ve sosyal medyada bir süredir tartışılıyor. Tartışmaların Ersoy’un cinsiyet kimliğine odaklanmış olması, Deniz Gezmiş sömürüsünün geldiği noktanın arka planda kalmasına yol açıyor.

Ersoy’un Deniz Gezmiş için söylediği, “Deniz Gezmiş çok kıymetli bir arkadaşımdı. Rahmetli, gerek derin bilgi birikimi ve gerekse ideolojisinden ödün vermeyen sağlam karakter yapısındaki üstün kişiliğiyle yiğit, delikanlı, adam gibi bir adamdı. Rahmetli çok severdi sesimi. Bir gün bana 3 şişe Çamlıca gazozu aldı, ben de ona şarkılar söyledim.” sözlerine yakınları tepki gösterdi.

Gezmiş’in mücadeleci kişiliğine yönelik övgü dolu sözler sarf eden Ersoy’un hangi siyasi toplantılara katıldığını soran Bora Gezmiş, Ersoy’un kardeşi ile karşı karşıya gelmiş olmalarının mümkün olmadığını iddia etti. Oysa Ersoy röportajında siyasi toplantılara katılmadığını net bir şekilde söylüyor. Ersoy’un Deniz Gezmiş’le görüştüğü savını çürütmeye çalışan Bora Gezmiş, buna kanıt olarak Ersoy’un beş yaş daha genç olmasını gösteriyor.

Deniz Gezmiş’le yolunu 1969 yılında ayırmış olan Mustafa Zülkadiroğlu ise, 1968 üniversite işgallerinden beri tanıdığını söylediği Deniz Gezmiş’in Türk Sanat Müziği değil türkü dinlediğini söyleyerek Ersoy’un ifadelerini yalanmaya çalıştı.

Tepkisini nefret söylemine taşıyan Bozkurt Nuhoğlu ise, 4 Ocak tarihli Posta gazetesinin birinci sayfadan verdiği habere göre Ersoy’u şu sözlerle tehdit etti: “Deniz, 68 kuşağının kahramanıdır. Karakteri düşük insanlarla hiçbir surette ve mekânda beraber olmamıştır. Deniz bu tür insanların gittiği yerlere asla gitmez, bu insanlardan nefret ederdi. Deniz’in bütün düşüncesi devrimdi. Bu kadın kılığındaki erkeğe ya da erkek kılığındaki kadına lanet olsun diyorum. Deniz’i kullanıp itibar kazanmak istiyor. Bu tür şeylerle insanların kafasını bulandırmasın. Yalan söylemesin, uydurmasın. Yoksa Deniz’in arkadaşları onu cezalandırır.”

Nuhoğlu’nun “kadın kılığındaki erkek ya da erkek kılığındaki kadın” sözleriyle cinsiyet kimliğini hedef aldığı Ersoy’a şiddet uygulayacağını ima etmesi üzerine Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği üyesi Kemal Ördek, Nuhoğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Konuyu farklı bir bağlamda ele alan Evrensel gazetesi yazarı ve THKO kurucularından olan Mustafa Yalçıner, hiçbir zaman transseksüellerin karakterleriyle ilgili bir değerlendirmede bulunmadıklarını söyleyerek Nuhoğlu’nu yalanladı. Yalçıner’in sözleri akıllara, Denizlerin idam edilişlerinin 36. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen bir etkinlikte konuşan Işıtan Gündüz’ün, Bozkurt Nuhoğlu’nun 68 kuşağına ilişkin bir şeyler söyleme yetisine sahip olmadığı yönündeki ifadesini getirdi.

Ersoy’un cinsiyetine değil, söylediklerine bakılmalı
Deniz Gezmiş’in kişiliği ve mücadelesi hakkında olumlu ifadeler kullanan Ersoy’a gösterilen tepkiler, bunun açıktan belli edilmediği örneklerde dahi şarkıcının cinsiyet kimliğini hedef alıyor. Transseksüel birinin Deniz Gezmiş’le tanışmış olabileceği ihtimalini rahatsız edici bulan çevreler, her türden ayrımcılığa karşı mücadele etmenin sosyalizmin evrensel ilkelerinden biri olduğu gerçeğini görmezden geliyor.

Ersoy’un Deniz Gezmiş’e yönelik övgü dolu sözleri bir “magazin” muhabirine röportaj verirken ve siyasi bir bağlama yerleştirmemeye özen göstererek söylemesi yine gölgede bırakılan hususlardan biri. Tartışma daha çok Ersoy’un cinsiyet kimliği ve transfobi üzerinden ilerlerken, röportajın devamında Ersoy’un Adnan Menderes için ne kadar çok ağladığını, hastalandığı dönemde Erdoğan ve Özal için halen dua ettiğini söylemesi göz ardı ediliyor. Deniz Gezmiş hakkında “ideolojisinden ödün vermeyen” biri olarak söz eden Ersoy’un, onu idama götüren zihniyetin temsilcilerine duacı olması, kendisine yöneltilen nefret söylemini kesinlikle meşru kılmasa da, samimiyetine gölge düşürüyor.

Bu haber 4802 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

OKURLARIMIZDAN

Anaokulu'ndan Duyuru

Anaokulu'ndan Duyuru Drama Derslerimizin Kayıtları Başlamıştır

KALKAN'DA 2013 YILBAŞI GÖRÜNTÜLERİ

KALKAN'DA 2013 YILBAŞI GÖRÜNTÜLERİ KALKAN'DA 2013 YILBAŞI KUTLAMALARI VİDEO GÖRÜNTÜLERİ...
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi


porno izle