Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

BİR TURİZİMCİ GÖZÜYLE

Nuri TOMANBAY

22 Eylül 2009, 16:28

Nuri TOMANBAY

BİR TURİZİMCİ GÖZÜYLE:

KALKAN NEREYE KOŞUYOR?

 

Sevgili Kalkan’lılar, Kalkan’la gönül bağı bulunanlar, ve de ticari ve sosyal hayatını burada geçiren ve geçirecek arkadaşlara bundan 14/15 sene öncesine hatırlatarak yazıma başlamak istiyorum. O senelerde gelmiştik Kalkan’a.  Kaş yolu üzerinde arabamızı yolun kenarına çekerek, uzun uzun Kalkan’a bakmış ve “işte hem yaşamımızı ve ticari hayatımızı sürdürebileceğimiz bir yer” demiştik eşim ve çocuklarımla!

 

Limanda hiçbir restaurantın dışarıya adam koymadığı, yollarında ellerinde bir takım broşürlerle gençlerin “ne yaptıklarını bilmeden dolaşmadıkları”, bütün restaurantların dolu olduğu ve tüm turistlerin Kalkan’ın bu özelliklerinden bahsettiklerini dün gibi hatırlıyorum.

 

Son birkaç yıldır hızlı ve çirkin yapılaşmaya karşı olduğumu her platformda belli ettim ve gerekli kişilere ilettim. Müşterilerimizden ve acentelerden gelen bilgileri onlara ulaştırdım ama maalesef bu gelinen noktada hızlı ve çirkin yapılaşma Kalkanımızın geçmişte büyük emeklerle oluşturduğu imajına BÜYÜK bir darbe vurmuştur. Bu sadece imajla da kalmamış olup turizmin kendisine de büyük zarar vermiştir.

 

Kalkanda oluşan villa turizmi ve bu turizme meyil gösteren az gelirli İngiliz turistin zamanla Kalkanı ele geçirmesi, yüksek gelirli turistin gelmemesine sağlayacaktır. Bugün bu konuda herhalde hepimiz hemfikirizdir ve bu bize yarınlardan umudumuzu kesme şansı vermiyor. Bence Kalkanımız hala Akdenizin en güzel beldesidir. Havasıyla, güneşiyle, çevresiyle, insanıyla güzel restaurantları ve otelleriyle ne kadar yanliş yapılaşma olsa bile, deniz manzarası ve masmavi deniziyle hala yabancıların mülk edinmek için Kalkan bir numaralı tercihtir.

 

Sizlere şimdide Kalkanı bekleyen ikinci büyük bir tehlikeyi iletmek isterim. Sezon başından beri, gerek misafirlerimizden gelen şikayetler ve gerekse acentelerden gelen istek üzerine, Sayın Belediye Başkanımıza birkaç kez ve bir kez de Encümende olmak üzere bu şikayetleri kendilerine ilettim.

 

Sevgili arkadaşlarım, hepinizin de dikkatini çekmiştir, güzel Beldemiz yollara ve kaldırımlara konulan tabelalar yüzünden hem çok çirkin görünmekte hem de yayalara yürüme imkânı vermemektedir. Sevgili işletme sahipleri, hepimiz zor bir kış geçirdik ve yeni işletme açan arkadaşların mali zorluklarını en iyi anlayan kişilerden biriside benim. Tabii burada yapmayan arkadaşlarımı ayırıyor yapan arkadaşlarımı da bir kardeş, bir Ağabey olarak rica ediyorum, “Lütfen yollara insanlar koymayalım, ısrarcı olmayalım. İnanın, böyle yapan işletmeler yoldan üç müşteri alıyorlarsa on üç müşteriyi de kaçırıyorlar. Bu konuda her gün misafirlerimizin şikâyetlerine eminim Kalkanda birçok kişi muhatap oluyordur.

 

Gene bir zamanlar güzel Beldemizdeki tüm otellere Taksi duraklar Taksi yetiştiremezdi. Tüm müşterilerimiz limana taksi ile gider taksi ile dönerdi, ama şimdi bakıyorum otelimizde aynı sayıda müşteri var ama taksi trafiğinde yarı yarıya azalma var. Kalkanımızın eski müşterileri en iyi restaurantları seçer en iyi şarapları içerlerdi ve asla pazarlık yapmazlardı. Ne oldu bunlara, neredeler?

 

Bunların sayısı her gün yukarda bahsettiğimiz konular yüzünden azalıyor ve bir gün hiç kalmayabilirlerde. Güzel Beldemizin “ucuz tatil” imajı değişikliği Kalkanımıza en büyük zararı. Bu görüntüyle ve bu gürültü ile gidebileceğimiz hiçbir yer yoktur! Sadece imajımıza değil, Kalkandaki tüm varlıklarımızın değerlerini de kaybedebiliriz. Hisar önü ve Marmaris gibi, Side gibi ucuz turizmin yapıldığı belde haline gelebiliriz. Ve inanın, o “ucuz turizm” imajından asla bir daha kurtulamayız.

 

Beni her defasında sabırla dinleyen ve bazen yanımda telefon açarak önlem alan Sevgili Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Ve bir kez daha hepinizin önünde sevgili Başkanımıza sesleniyorum, Siz buranım çocuğusunuz, turizme benden önce başladınız ve yukarıdaki konuları da benden daha iyi biliyorsunuz, KEŞKE dememek için, yarın çok geç olmadan, lütfen Sayın Başkanım, toparlayın hepimizi. Mekânım emrinizde, işletmeci arkadaşlarla yarınımızı konuşabiliriz ve inanıyorum ki istersek başarabiliriz. İnanın sevgili arkadaşlar, bu kalite ve sayıda müşteri potansiyelini Akdenizin hiçbir yerinde bulamayız. Bunu çoğunuzun bildiğini de biliyorum.

 

Sevgili Kalkanlılar, müsaadelerinizle birkaç kelimede geçmiş seçimler hakkında yazmak istiyorum. Seçim sürecinde ve sonunda çok sevdiğim bir iki arkadaşımdan niye daha aktif olmadığım, neden sahada görünmediğim eleştirisi yapıldı. Onları saygı ile karşılıyorum. Ama bunun bir nedeni sağlığımla ilgiliyse de esas nedenimin belde seçimlerinde partilerin hiç önemli olmadığını düşünmemden ileri gelmektedir. Ayrıca, hayatım boyunca, hiçbir partiye üye olmadım. Sosyal demokrat yapıya sahip bir insan olarak, hiçbir başkan adayına seçim çalışmaları yapmadım, bayrak asmadım ama kim seçilirse seçilsin, ertesi gün elimde çiçeğimle giderek tebrik ettim, Kalkan projeleri için her zaman yanlarında ve emirlerinde olduğumu ilettim. Buna Sayın Mustaf Şalvarlı’da dahildir.

 

Bu arada seçimlerde evimize kadar gelerek kendi deyimim ile “Bizden icazet isteyen” benim deyimimle büyük kibarlık ve alçak gönüllülük gösteren sevgili kardeşim Hasan Baysal ve İsmail Karsak’a çok teşekkür ederim. Hem oğlumun hem de benim değişik partilerden encümenlik önerisi almamda bana ve aileme gurur vesilesi olmuştur. Bunun için sevgili Hasan Baysal ve sevgili Başkanımız Sayın Saim Karakurt’a Tomanbay ailesi olarak teşekkür ederiz.

 

Sevgili Kalkanlılar; güzel beldemizi yaşamak ve ilerde çocuklarımıza yaşatmak için el ele vermeliyiz! Kuruluşlarımızı harekete geçirmeliyiz, Kalkandaki tüm Dernek Başkanları şahsen hepinizi tanıyor ve takdir ediyorum. Lütfen bu konuda da sizlerin lokomotif görev yapmasını umuyor ve tüm hemşerilerime İyi Ramazanlar diliyorum.

 

Saygılarımla,

Mehmet Nuri Tomanbay

Kalkan Regency Hotel

 

 

Bu haber 6521 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi

elektronik sigara