Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

ZENGİNLİĞİN...

Serdar ÖZCAN

23 Eylül 2009, 19:40

Serdar ÖZCAN

ZENGİNLİĞİN “YOLU”

Niyetim ciddi.. Sizleri zengin etmeden bırakmam..Her ne kadar herkes bunu beceremesede ben size bunun yollarını anlatmaya devam edeceğim. Bakarsınız içinizden birkaç kişiye faydam dokunur.!!

            Kışla bölgesi diye bildiğimiz (eskiden Tahsin Künt ün orası diye bilinirdi) yerlerin imar planında ilginç kullanım alanları vardır. Bunlardan bir taneside kamp alanı diye geçmektedir ve burada inşaat emsali %5 ve 3,5m yüksekliğinde tek katlı yapı yapılabilir özelliktedir..Bu özellikte yaklaşık 15-16 parsel var. Bunların 8 tanesinin bulunduğu yerde her ne hikmetse ve kim tarafından açıldığı tam anlaşılamayan yanlış açılmış bir yol bulunuyordu. Yol yapmak kimin işi bilemiyorum ama yol yapmayı bilmeyenleri sanırım hepimiz tanıyoruz. Bu yanlış açılan yol yıllardan beri orada durmakta ve yanlış olarak yaşamını sürdürmekteydi. Ta ki bunu keşfeden “çakır” gözlüler ortaya çıkana kadar. Genelde yanlışı düzeltmenin yolu ,yolu doğru yere getirmektir. Ancak yol yapmayı bilenler bize yeni bir şey de öğrettiler, kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Yanlışı doğru kabul edersenizde yanlış düzelebiliyormuş. Ben bunu yeni öğrendim mesala. Belki içinizde bilenler vardır ama zengin olmak için size göstereceğim yol bu değil. Daha bitmedi ve sabrederseniz yazının sonunda istediğiniz zenginliğe kavuşabilirsiniz.Ama bunun için size yine bir meclis , “çakır” gözlü arkadaşlar ve “chartered”(patentli- “imtiyazlı”) ustalar gerekecek. Çakır gözler görecek, chartered ustalar patentleyecek ( paketleyecek ) en sonda meclis onaylayacak. Belkide meclisin herşeyi bilmeside gerekmez. Neme lazım belki karşı çıkarlar , anlamazlar yanlışı doğru kabul etmeyi.

            Eski meclis toplantılarında gündem yazılırken herzaman bir madde olurdu joker gibi. Hani okeyde her işe yarayan taş gibi. Buda öyleydi ve imar tadilatları dedinizmi heryere koyabilirsiniz ,her konuyu bu başlıkta görüşebilirsiniz.Ne gerek var bütün bilgileri paylaşıp açık açık yazmaya  canım…

            Konumuza dönersek.. Mecliste tüm gözlerin görmesi gerekmez tabii onlar diğer imar tadilatlarını imzalarken altlarda bir yerlerde olabilir o kadarda önemli değil. Nede olsa altta kalmış üste çıkmış ne farkeder önemli olan buradaki sihirdir. Bir toplantıya gelir reddedilir,ikinci de reddedilir,üçüncü de başka bir kılıf altında gelir ve bingo..Belki sizin için küçük bir sihirdir ama birileri için büyük bir adımdır. Kalkan için olmasa bile…..Sihir bunun neresinde derseniz, yukarda %5 emsal tek kat olan 8 adet parsel bir anda yanlış yolu doğru kabul ettiğinizde , %15 iki katlı villa parseli oluvermiştir. Bazı kanunlarda irtikap* diye geçsede pek bir önemi yoktur. Nasıl olsa bir yolu bulunur ve formül işe yaramaya devam edecektir.Zor yoluyla değil “ikna yoluyla “ herkesin imzaları alınmıştır. Ne olacak ki!!….

 

            Madem Editör’ümüz seviyor bende ona yaranmak için Bekir Coşkun un bir yazısından örnek vereyim. Belki benim yazılarımı daha güzel yayınlar.. Örneğin, 5 Nisan’daki “Her Seçimi Doğa Kaybeder” başlıklı yazısında; imar rantçılarını ve onların siyasal yandaşlarını şöyle tanımlamış: “Boş alan görünce aklına bina geliyor, suratı blok apartman şeklini alıyor. Dili kürek biçiminde ağzından çıkıp dolanıyor. Kıçı çimento karma makinesi gibi, daireler çize çize gidiyor. Aklı fikri dört bir yanı çimento, asfalt, demir, inşaat, tesis, bina ile doldurmak...”

 

Yazının bir yerlerinde okumuşsunuzdur , yol yapmayı bilmek yada bilmemek diye , aslında yol-unu -bulmayı bilmek  daha doğru sanırım. Doğru yolu .. pardon aslında yanlış yolu bulacaksınız sonra o yanlışı doğru kabul edeceksiniz..Al sana %5 den %15 ‘e çıkmış 8 adet mis gibi villa parseli..

            Nasıl beğendinizmi formülü… Peki bu “çakır” gözlü arkadaşları nereden bulacağız , “chartered” ustalar nerede diyorsanız size hatırlatayım. Hani geçen sayıda vardı “herşey dahil” sistemi oraya bakmanızı öneririm. Çünkü bu formülleri ben uydurmadım, onlardan ilham aldım. Uygulayıp uygulamamak size kalmış..

            Eski zaman bilgelerinden biri şöyle demiş “ sende bir lira var bende de bir lira var , değişirsek yine sende bir lira, bende de bir lira olur. Oysa sende bir bilgi var bende bir bilgi var değişirsek ikimizde de iki bilgi olur”.. Hangisini uygulayacağınız, hangi bilgileri paylaşıp paylaşmayacağınız size kalmış. Ben bilgilerimi paylaştım. Siz ister liraları paylaşırsınız ister bilgileri. Ama sanırım Kalkan da 10 yıl süreyle birileri liraları paylaştı. Bilgiler hep kendilerinde saklı kaldı.. Naçizane ben sizlere “ustalardan” gördüklerimi anlattım.Tercih sizin….İşin sonunda Karayip tatili bile var ona göre…..

 

 

*irtikap’ın iki çeşidi vardır. ilki zor yoluyla irtikâp (yiyicilik) ,ikincisi ikna yoluyla irtikâp (yiyicilik)tir.

Bu haber 2075 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi

elektronik sigara