Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

SANDIK VE KOLTUK...

Yusuf KARSAK

23 Eylül 2009, 17:54

Yusuf KARSAK

SANDIK VE KOLTUK

Antalya Ant birlik eski genel müdürlerimizden rahmetli Malik Günal kendiside aynı zamanda iyi bir siyasetçi idi. Bize zaman zaman sohbetlerinde, “koltuk insanlara iyi tut, iyi yönet ve adaletli ol diye verilir” derdi. Arkasından şöyle devam ederdi; “Koltuk insanlara tut diye verilir, yut diye verilmezdi. Gün gelir sandıklar kurulur elbette bu yanlış yapılanlardan hesap sorulur..” derdi. Vatandaşın kimisi “sandık sandık..” derdi, “sandığı getirin önümüze..” derdi. Zaman gelir sandıklar açılır, kimisi “sandık anam sandık..”, kimisi de “yandık anam yandık” der. Ben Yusuf Karsak olarak düşüncem şudur, bu yazılarımızı okuyan vatandaş ve yöneticiler acaba bu yazılan yazılar ne derece yanlış veya doğru diye düşünebilirler. Benim şimdiye kadar yazdığım yazılar doğrudur, benim ortalığı bulandırıp, germeye niyetim yoktur. Söz konusu kamu malı ve Kalkan ise, kamu malı da yağmalanıyorsa Kalkan'ın geleceği kötüye gidiyorsa biz de vatandaşlık görevimizi yaparız. Şöyle bir şey var ki; nasıl güneş çamur ve balçıkla sıvanmaz ise doğru doğrudur ve yanlış da yanlıştır.

Eski DP milletvekillerinden Sadık Erdem çok iyi tanıdığım bir ağabeyimizdi, Kalkan ziyaretlerinde kendisine merak ettiğimiz şeyleri sorardık. Kendiside Yassı Ada’da çok kötü günler geçirdiğini söylerdi. “Menderes’ in de, bizim de ufak tefek yanlışlarımız olmuştur, fakat Menderes asılmayı hak etmedi” demişti. Benim kanaatim odur ki üst kademede görev yapan insanlar aşağıları göremiyor. Koltuk sahibi olanlar kimin iyi kimin kötü niyetli olduğunu bilemiyor. İyi ve kötüyü ayırt edinceye kadar olanlar oluyor.

Sorumlu yöneticilerin imza atması kolaydır ama hesabını vermesi zordur, örneğin; Gündoğmuş Belediye Başkanı, meclis üyeleri ve bazı yöneticiler görevini kötüye kullanmaktan tutuklanmışlar ve görevlerinden alınmışlardır. Mahkeme neticesi ne oldu bilemiyorum. Kemer belde belediyelerinin birinde de aynı olaylar yaşanmıştır.

 

Yukarıda belirttiğim gibi imzayı atmak kalay ama hesabını vermek zordur. Yöneticiler yanlış icraatlarından dolayı mahkemelere düştüğü zaman “Hakim bey ben bunu yaptım ama suç olduğunu bilmiyordum..” deme hakları yok, cezasını çekince öğrenirsin derler.

Okudukça anlam çıkar sözümden, olanlar bitenler kaçmaz Kalkanlı’nın gözünden…

Sevgi ve Saygılarımla..

 

 

 

Bu haber 1799 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi

elektronik sigara