Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

KATİLDEN KAHRAMAN OLUR MU?

Zeki KIRDEMİR

27 Haziran 2010, 15:15

Zeki KIRDEMİR

ZEKİCE

KATİLDEN KAHRAMAN OLUR MU?

Olur...Olur...

Hemde “kına” gibi, “bal” gibi olur. Hele de şu sıralar, neredeyse katil olmayana, “kahraman” gözüyle bakılmaz bir durum ortaya çıktı. İzlediklerimizden, okuduklarımızdan bunu anlıyoruz, algılıyoruz, görüyoruz.

Katilsen bu ülkede kahraman olursun...

Yetmez... paraya, pula doyarsın. Hatta, doymanında ötesinde, ağzından çıkacak “gak-guk” sesine trilyonlar vermek için, bir geceliği milyar lira olan otel odalarının kapısında, bir orduyu “gardiyan” gibi bekletip, ağzından çıkacak, artık ingilizce mi, italyanca mı -yalnız Türkçe değil- bir söz , açıklama duymak için, araçları konvoy yaptırıp, sünnet çocuğu gezdirir gibi, peşinden araçları koşturursun.

Bu da yetmez... “Kahramanlıklarının” öyküsünü, hikayesini anlatmak, yazmak, roman yapmak, Film çevirmek için Holluvudun jönlerinin hayatta uzanamayacağı teklifleri, yani bizim dilimizde “artiz” olmak için, çok-çok rakamlı “trilyonları” önüne kum gibi sererler...

Alt tarafı değil, üst tarafı eli kanlı, silahlı bir katilsin.

Katilsin...hemde silahla bir insanın canına kıymışsın,gözünü kırpmadan öldürmüşsün. Şimdi, eline silah almaktan korktuğunu söyleyecek kadar “deli” numaraları yapıp, askerlikten “yırtıyorsun.”

Damarında asil Türk milletinin kanını taşıyan yüce Türk milliyetçisine – ülkücüsüne vatan görevinden kaçmak hiç yakışır mı?

Utanmadan – sıkılmadan birde kendini “Mesih” ilan ediyorsun. Sen kimsin, mesihlik kim? Anlaşılan İtalyan mapushane duvarlarındaki taşlarda İncil' den “hadis”ler okuyup, din değiştirip, “katolik” oldun. Bu yetmedi, kendini bi halt sanıp, dünyanın sonunun geldiğini açıkladın.

Eğer bu sözleri deliliğinin kanıtı için, askerliği “yırtmak” için yapıyorsan, bu iş “delikanlılığa” sığmaz. Sana yazıklar olsun derler. Senin ağababaların, ülkücü abilerin, “reislerin” , “babalar” gibi askerlik yapıp, tüfek çatmadılar mı? Askerlik vatan borcu değil mi? Nerede kaldı “vatan-millet-sakarya” aşkı?

Kimden bahsettiğimi sanırım anlamayan yoktur.

Evet... Adı, Mehmet Ali Ağca...

9 Ocak 1959 Malatya-Hekimhan İsmailli köyünde doğan katilin, “kahramanlık” serüvenlerinden kısa başlıklar...

1 Şubat 1979 yılında Milliyet gazetesi başyazarı Abdi İpekçi' ye düzenlenen suikastin tetikçisi. Cinayeti işledikten 5 ay sonra, gelen bir telefon ihbarıyla yakalandı. Polis sorgusunu bitiremediği için ek süre istedi, ancak zamanın sıkıyönetim komutanlığı ek süre vermedi. Tam anlamda sorgusu tamamlanmadan, Maltepe Askeri Cezaevine konuldu. Henüz kaldığı cezaevinde “yatağını bile ısıtamadan” 6 ay sonra, 23 Kasım 1979' da, adı Susurluk Kazası ile daha da gündeme gelen Abdullah Çatlı' nında aralarında olduğu, yine bir başka ülkücü Oral Çelik' in de organize ettiği, bir “fırıldakla” cezaevinde kaçırıldı ve kendisine sahte pasaport temin eden “abisi-reisi” Abdullah Çatlı' nın evinde kaldı.

Baktılar olacak gibi değil, tereyağdan kıl çeker gibi Bulgaristan' a kaçırıldı. Bu arada Abdi İpekçi davasından gıyabında ölüm cezasına mahkum oldu.

Sahte pasaportla elini-kolunu sallayarak, silahlı-külahlı gezdiği Avrupa' da, 13 Mayıs 81' de II.Jean Paul' e yani Papa' ya suikast düzenledi. Soruşturma boyunca tam 128 kez ifadesi alındı. 22 Mart 86' da İtalya' da ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Önce Papa, sonra İtalya Cumhurbaşkanı Carlo Azeglio Ciampri cezasını af etti, Türkiye' ye iade edildi.

Cezaevinde kaldığı süre içerisinde abuk-subuk konuşmalarıyla dikkat çekti. Birisinde “Ben Abdi İpekçi' nin katili değilim, sadece aktörlük yaptım” diyerek, geleceğin “aktörlüğüne” adım attı.... Vatikandakilere kızıp onlar içinde “Bana Katolik olmam için 50 milyon dolar, özgürlük ve kardinallik önerdiler” dedi...

İpekçi davasından aldığı ölüm cezası, afla beraber 10 yıl hapse çevrildi. 2 ayrı gasp ve soygun suçundan aldığı 36 yıl hapis cezası da 7 yıl 2 ay hapse döndü.

Ve... 18 Ocak 2010' da Sincan F Tipi cezaevinden tahliye oldu.... Çıkar çıkmaz “Askerliğe elverişli değildir.” raporu alarak, “kahramanlar” gibi otel lobilerinde dolaşmaya başladı.

Şimdi Artizliği düşünüyor... İçinde silah olmayan-silah tutmaktan korkuyormuş – Film için alacağı trilyonların hesabını yapmaya başladı.

Kıssadan hisse;

Ey Uğur Mumcu' nun, Bahriye Üçok' un, Hablemitoğulu' nun kısacası tüm faili meçhullerin katilleri... Boşuna sağda-solda gezinip durmayın. Gelin teslim olun, sizde delikanlı gibi kahraman olun... Yazıktır sizlere...

Bu ülkenin sizler gibi kahramanlara ihtiyacı var...

Bu haber 2249 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi

elektronik sigara