Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

Amfide Komedi dükkânı...

S.M.MORTAZAVİ

23 Eylül 2009, 19:49

S.M.MORTAZAVİ

Amfide Komedi dükkânı…

 

Bayram değil seyran değil biliyorum, ama benim teşekkür etmek istediklerim var.

 

İlk sırada kalkan haber sitesi geliyor. Hakikaten bu site de olmasa, çevremizde olup bitenlerden haberdar olamayacağız. Örneğin; on yedi ağustos tarihli haberlerini ben şahsen inanılmaz buldum. Zaten haber de, “bu bir özel haberdir” diye sunulmuş. Haberi bölüm, bölüm paylaşmak istiyorum. En etkileyici cümle ile başlayalım; “tarih canlanıyor, eksiğimiz tamamlanıyor, artık bizimde bir amfi tiyatromuz oluyor”. Sonraki paragrafta daha detaylı bir bilgi var. Halkın maddi destekleri ile inşaatın 25 Nisan 2010 da biteceğinin müjdesi veriliyor. Daha altta bakınca değerli amfimizin değişik açılardan görünümü yer alıyor. Ben bu görüntülere bakınca, tarihin canlandığını his etmedim tam tersi modern bir amfi görünümü var. O nedenle sizin de bir bakmanızda yarar var. Peki, nerede yapılacak bu tarihi canlandırmak isteyen değerli modern yapı? Cevap dâhiyane;  okulun bahçesinde yapılacak diyor haber. Böyle bir yapıyı okul bahçesine önerenler her halde hiç teneffüs dakikalarında okula uğramamıştır veya okulun öğrencilerle nasıl dolup boşaldığını görmemişlerdir. Benim bu değerli projeyi yapanlar için bir önerim var; yeni eğitim yılında bir kez olsun okula uğrayın lütfen. Tarihten ve seçilen yerden vazgeçip, haberi biraz daha kurcalamaya devam etim ve hemen ilginç bir nokta çıktı karşıma. Kapasite tam bin kişi! İnanılır gibi değil. Peki, okulun toplam öğrenci sayısı kaç? Sanırım beş yüz kişi ya var ya da yok. Okumaya devam edince bu sorunu cevaplayan bir açıklama ile karşılaşıyorum. Kalkan’da uzun zamandır eksikliği hissedilen bir amfi tiyatro hayali gerçeğe dönüşmek üzere. Peki, ne için; çocukların ve büyüklerin sosyal aktiviteler yapması için, tabi parantez içinde konser, tiyatro, gösteri vs… işte al sana tam komedi dükkânı. Pardon ama büyüklerin kullanacağı bir amfiyi neden küçüklerin zaten yetersiz olan bahçesine yapıyorsun ki?  

 

İkinci sıradakilerden toplu halde teşekkür etmek isterim. Kimdir bunlar sorarsanız, cevap şudur; özlenen bu müthiş amfi tiyatro projesinin ortaya çıkması için canla başla çalışanlar ve bu projeyi destekleyenler. Sırasıyla, Kalkan ilköğretim okulu okul aile birliği, gönüllü mimari ekip, Kaş kaymakamlığı, Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kalkan belediyesi ve en son da tabiî ki beldemizin kamberi Kalkanlılar Derneği. Tabii bu arkadaşlar ve kurumların bu büyüklükteki bir amfinin okulun sıkışık bahçesine konulmasına verdiği desteğe bakılırsa son on yılda Kalkan’da kaç gösteri yapıldığını, kaç konser verildiğini, kaç tiyatro grubunun beldemize uğradığını, kaç festival düzenlendiğini ve en son bunların kaçında bin kişinin bir araya geldiğinin cevabını da kesinlikle biliyor olmalılar.

 

Son olarak bu gösterilere gelecek bin kişinin hepsini okulun çatısında yapılmasını önerdiğim helikopter pistine getiremeyeceğimize göre, bahçenin geri kalan bölümlünde de çok katlı tarihi bir otoparkın yapılmasına tüm bu kurumlardan destek bekliyorum. 

 

Not: İlla da iş olsun diye projeleri desteklemek isteyen kurumlara iki önerim var. Birincisi karşı komşum Özlen hanımdan. Eski köyün içindeki bilinen inanılmaz ses kirliliğinden dolayı yakında bu bölge tümü ile boşalacak diyor ve kanıt olarak da bu bölgedeki çoğu pansiyonun artık tercih edilmemesini gösteriyor. İkincisi eski köyün en eski çaycısı Bahattin den. Kendisi bu bölgedeki sokakların tüm taşlarının yerini ezbere biliyor ama buna rağmen kaymaktan kurtulamıyor ve vay turistin haline diyor. Eski dönemde hiç araştırmadan, iş olsun diye kayrak taşı ile kaplanan sokakların hepsi olmasa da en azından eğimli bölgelere yönelik bir proje uygulanabilir mi diye merak ediyor. Bence ikisi de gayet gereksiz gayet önemsiz. Yukarıdaki tüm kurumlara duyurulur.

 

Sevgi ile kalın…

Komedi ile kalın…

 

 

Bu haber 2035 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi

elektronik sigara