Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

Fakir fukaraya bir çuval patates,...

S.M.MORTAZAVİ

23 Eylül 2009, 19:34

S.M.MORTAZAVİ

Fakir fukaraya bir çuval patates,

Yatırımcıya kuyruk,

Hayalciye ise…

 

Son zamanlarda toprak ve çamurla uğraşıyorum. Bir şeyleri hayal etmek ve hayal ettiğini  yaratmak kadar güzel bir duygu olmasa gerek. Bu süreçte vardığım en önemli nokta ise sabır… Evet hayal edip yaratmaya çalışırken, en büyük sır sabır… Tabii ki hepimizin gerçekleştirmek istediği hayalleri var. Bulunduğumuz sosyal konum da bu hayallerin çeşitlenmesine neden oluyor. Ve bu çeşitli hayallerdir ki, çevremizi güzelleştiren ve ya çirkinleştiren.

 

Kendi dünyamda bu konularda  kafa yoruyorken, çat kapı bir arkadaş geliverdi. Pek yerinde değildi morali. ‘Okudun mu Serdar’ın yazısını? millet meteliğe kurşun atarken cüzi dedikleri paraya bak, dört işlem değil tekini bilmen yeterli. Çarp bakalım. Bir de çıkan rakama bak, akla zarar.’ ‘Kime  üzülüyorsun’ dedim, bu arkadaşların hiç biri zorla bu cüzi miktarı gözden çıkarmamıştır. Bu arkadaşların tümü birer gerçek yatırımcı. Ve bu da bir yatırım meselesi. Herkes bilir ki, yatırımın belli başlı riskleri vardır… Şimdi, seçim sonuçları başka olsaydı, bu yatırımcı arkadaşlar, bir koyduk üç isteriz diye, çok tan kuyruğa girmişlerdi bile. Yarasına tuz basmış gibi oldum. ‘Hiçbir şeyden haberin yok senin’ dedi. ‘Yatırımcılar yine kuyrukta. Ne var bunda’ deyince, ‘anlaşıldı, seni de bugün yarın kuyrukta göreceğiz’ deyip, arkasına bakmadan çıktı. Ben ise; gülümseyerek, ‘işte, senin bu zihniyetin yüzündendir ki, elli senedir bizi Avrupa birliğine almıyorlar’ dedim kendi kendime.

 

Gerçekten de bozulacak bir durum yok ortada. Bize sunulan demokrasi cinsinin cilveleri bunlar… Düzen bize, bulunduğumuz noktaya göre davranır. Örneğin; fakir fukaraysanız, seçim öncesi kapınıza bir çuval patates gelir, oy istenir. Zaten hayattan bezmişsiniz, bari patatesten olmayayım deyip, patatesi alıp oyu verirsiniz. Yatırımcı kategorisinde yer alıyorsanız, oyunuzun yanına cüzi bir miktar da eklersiniz. İşler yolunda giderse, kuyruğa girer, ben destekledim, hem oyum ile hem yatırımcı konumum ile. Bir koydum üç yetmez otuz üç isterim deme hakkınız çoktan doğmuştur. Size yatırdığınız cüzi miktara göre kuyrukta uygun bir yer bulunur. Birde hayalciler vardır. Hayallerinin peşine koşanlar, yani. Seçim sonucu ne olursa olsun onları genelde koca bir hayal kırıklığı bekler. Bana uğrayan arkadaş gibi.

 

Dediğim gibi hepimizin hayalleri farklı. Kimi bir çuval patates hayalini kurar, kimisi şu imar planı Anakara’ya kadar genişleyip kat sayısı on beşe çıksa diye… Bazıları da,  safça düzenin değişmesini bekler. Yazının başında da söylediğim gibi; hayallerin gerçekleşmesindeki en büyük sır, sabırlı olmak…Hayatından bezmiş fakir fukaraya, o her zaman hakkının peşinden koşup kuyruklarda bekleyen yatırımcı kitleye ve bir türlü rüyasından uyanamayıp bir şeylerin değişeceğine inanan hayalperest tüm arkadaşlara sadece sabır diliyorum. Sadece sabır.

 

Hayallerinizle kalın.

Sabırlı kalın.  

 

 

 

 

 

  

Bu haber 2157 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi

elektronik sigara