Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

Hayatimizin maddi hataları

S.M.MORTAZAVİ

27 Haziran 2010, 14:51

S.M.MORTAZAVİ

Hayatimizin maddi hataları

 

Hoca kürsüye çıkıp sorar, ‘bugün size ne anlatacağım biliyor musunuz?’ Ahali birbirinin suratına bakıp, doğal olarak bir ağızdan hayır diye bağırıverir. Hoca efendi kafasını sallayarak, ‘benim böyle cahillere anlatacak bir lafım yok’ dedikten sonra, kürsüden indiği gibi yok olur. Haftaya hoca efendi yine kürsüye çıkar çıkmaz, tekrar ahaliye sorar, ‘bugün size ne anlatacağımı biliyor musunuz?’ Ahali ise bir önceki haftadan dersini almış olduğundan hemen evet diye cevaplar. Hoca efendi bu kez de, madem biliyorsunuz artık size anlatacak bir mevzu kalmamıştır, dedikten sonra tekrar kürsüden inip evinin yolunu tutar. Haftaya yine aynı soru gelir hocadan. Ahali şaşkın bir şekilde birbirine baktıktan sonra ikiye bölünüp, bir kesim evet deyip, diğer kesim ise hayır diye bağırır. Hoca efendi yine kürsüden inip evine gidiyorken gülerek, o zaman beni hiç yormayın, bilenler bilmeyenlere anlatıversin bir zahmet deyiverir.

 

Ahali olarak biz de şaşkına dönmüş durumdayız. Öğrenmek istediğimiz bir dolu konu var, ama nafile… Evet desek bir türlü, hayır desek başka bir türlü… Aramızdan, bilen arkadaşlar da çıkıp merak edilenleri, bilmeyenlerimize bir türlü anlatmıyor ki, toplum olarak külliyen biliyor olup rahata erelim. Şahsen öğrenmek istediğim yüzlerce konudan, size tek bir örnek vermek istiyorum. Örneğin: insanoğlunun yaşamı boyunca her daim hata yapabileceğini biliyoruz. Hata çeşitliliğinin fazla olmasından dolayı olsa gerek ki, hata çeşitleri için değişik adlar bulunmuştur. Bu adların en önemlilerinden bir tanesi ise çokça duyduğumuz maddi hatalardır. Maddi hatalar ile ilgili benim öğrenmek istediğim birçok konu var tabi ki. Mesela hayatımız boyunca hepimiz maddi hata yapıyor muyuz? Yapıyorsak kaç kez yapıyoruz? Ve belki en başta her hangi bir işte maddi hata denilirken ne demek isteniyor ve bu maddi hataları yapanlara karşı mağdur isek hesap sorma gibi bir hakkımız var mıdır yok mudur? Örneğin: bir cerrahın makasını hastasının karnında unutması veya apandisiti yerine hastanın böbreğini alması bir maddi hata mıdır acaba? Eğer bu olaylar birer maddi hata ise hastanın hiç bir itiraz hakkı yok mudur? Ve hayatının sonuna kadar böbreksiz yaşamaya alışmak zorunda mıdır? Peki, doktor bey hiçbir mesleki kaygı duymadan işine devam etmelimidir sizce? Bir elektrik mühendisi yanlış kablo kullanarak bir binada yangına sebep olup ve bu yangın insan hayatına mal olmuşsa, yaşananları bir maddi hata olarak değerlendire bilir miyiz ki? Ve bu hatayı bilerek yapan elektrik mühendisine hiç hesap sorulmamalı mı acaba? Peki, bir şehir plancısı, bir kentin yeşil alanlarını veya sosyal kültürel alanlarını her hangi bir rahatsızlık duymadan sihir yapar gibi konut alanlarına çeviren plan değişiklerinin altına imza atmışsa, bu bir maddi hatamıdır? Eğer bu değişiklikler, birer maddi hata ise koca bir kentin hiç bir itiraz hakkı yok mudur? Sonuç olarak maddi hata dediğimiz olay nedir ve bu hataları yapan teknik elemanlara yönelik hangi yaptırımlarımız vardır diye şiddetle merak içindeyim.

   

Bu merakımın ana sebebi ise, 05.01.2010 salı günü saat 13.30 da toplanan belediyemizin meclisinin 5. gündem maddesidir. Malum kış aylarının yoğunluğu sebebiyle hepimizin bu meclis toplantılara katılmaya zamanımız olamıyor, bu nedenle söz konusu gündemi belediyemizin özenle hazırlanan web sayfasından alarak aynen sizinle paylaşmak istiyorum. Gündemin 5. maddesi şöyle: beldemiz 1/1000 ölçekli uygulama imar planında maddi hatalar olması nedeniyle uygulamada sorunlar yaşandığından, mevcut planların (koruma planı hariç) revize edilmesine ve planların güncelleşmesine, meclis üyesi Himmet Çelik in karara katılmaması sonucunda oy çokluğu ile karar verildi. Tabiî ki bu kararın tüm toplumumuza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ama söz konusu maddi hataların neler olduğunu ve hangi şehir plancıları tarafından yapıldığını bilmek de sanrım aynı toplumun en doğal hakkıdır. Ve umudum o ki bu hataların neler olduğunu ve kimler tarafından yapıldığını, belediyemizin özenle hazırladığı web sayfasında en yakın zamanda hep birlikte görmek…

 

Not 1: Tüm yapılmayacak hataları yapıp, hesap vermek istemiyorsanız hatanızın bir maddi hata olduğunu şiddetle savunun ve kurtulun.

 

Not 2: Size karşı yapılan ve hesap soramadığınız tüm hataları yine şiddetle maddi hata olarak değerlendirin ve tabi ki yine kurtulun.

 

Not 3:  Ve her daim kurtulmak için, yaşasın hayatımızın maddi hataları!..

 

Sevgi ile kalın

Maddi hatasız kalın…

 

Y. Şehir Plancısı

Seyed MORTAZAVİ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber 2314 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi

elektronik sigara