Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

YOKSULA YARDIM YADA AİLE SİGORTASI.

Mehmet GARİP

11 Ağustos 2011, 14:08

Mehmet GARİP

YOKSULA YARDIM YADA AİLE SİGORTASI.

 

Benim kafam o kadar karıştı ki yoksul vatandaşa yardım yapılsın mı? Yapılmasın mı? Bundan bir iki yıl önce idi bir vatandaş ile yardım konusunu tartışıyordum. Ben insanlara yardım yapılmasına pek sıcak bakmıyordum. O ise kendisinin mensubu olduğu partinin devletin kasasındaki paraların ihalesiz bir şekilde gıda paketlerine dönüşmesine ve yoksul vatandaşlara dağıtılmasının ateşli bir savunucusu idi.

 

Yoksul olana para verdin mi çalışmaz gider evinde yatar argümanı elbette geçerli bir  argüman olabilir yada yanılıyoruz olabiliriz. Hükümetin şu anda yardım adı altında dağıttığı kömür yada gıda yardımının dağıtılış şekli ve dağıtılan kişileri göz önüne alınca olacaksa bu bir kanuna kurala göre yapılmasını onaylamadan edemiyorsunuz. Kemal Kılıçtaroğlu çıkıp Aile sigortası yapacağız dediği zaman tabi ki eleştirdim bu ne şimdi dedim. Daha sonra 1971 yılında ülkemizin uluslar arası sözleşmelerde bulunan 8 sigorta dalından biri olan Aile sigortasına imza attığımızı fakat bu güne kadar yerine getirmediğimizi öğrenince cehaletimden utandım. Aklıma bir anda ülkemizde bulunmakta olan çok miktarda yoksul vatandaş geldi ve Avrupa İnsan Haklarına gidip dava açsalar kazansalar ülkemizin kendi vatandaşına ödemesi gereken tazminatı düşünmek bile istemedim.  

 

Bu güne kadar yapılmakta olan gıda ve kömür yardımlarının dağıtılış şekli meydanda. Bir vatandaş bir diğerine akıl veriyor bu yardımı alabilmek için falan yere gideceksin orada falanca var ben fakirlik yardımı istiyorum diyeceksin onlar sana soracaklar oy kullanacak mısın evet de  hangi partiye vereceksin derlerse falan parti  de kaç kişisiniz derse şu kadar kişi de peki başkalarını bize oy vermeye ikna edebilir misin evet edebildiğim kadar edeyim en son olarak ta yardımı vermek için incelemeye gelecekleri gün haberin olsun evde ne var yok kaybet yoksul ol. Devlet vatandaşı nitelikli dolandırıcımı yapmış ne? Ben Cumhuriyet savcısı değilim araştıramam gazeteciyim dillendiririm. Biliyorsunuz artık araştırmacı gazetecilik suç. Bu tür konuları araştırmak hukuka aykırı bir durum mevcut ise soruşturmasını yapmak Cumhuriyet savcılarına düşmekte.

 

Sanıyorsunuz ki beni yoksula yardım karşıtı biri. Hayır efendim olur mu bizim zekatlık malımız olduğu zaman malımızın zekat nisabı kadarını dinimizin emri üzere veririz vermekten de mutluluk duyarız. Ama bizim dinimiz yoksula yardım ederken teşhir et demiyor. Cami hoparlörlerinden isimleri okunup teşhir edin demiyor. Yada veriğin yardımı bir şarta bağla hiç demiyor. Ben sana zekatımı vereceğim ama sen benim istediğimi yapacaksın bu bizim dinimizin gereği değil.

 

Şu anda bir çok parti yoksula yardım ediyoruz yada edeceğiz diyor. Şu andaki sistem şarta bağlı adamı olana verilen bir sistem. Eğer öyle değilse gerçekten ihtiyacı olan alması gereken kişiler tanıyorum neden almıyorlar? Hilal kart yine yoksulu teşhire sebep verecek, mahalle bakkalından alış veriş yaparken oradaki komşusu görecek utanacak. Nereye kadar nasıl verilip nasıl kesilmesi gerektiği konusunda bir fikir yok. Aile sigortası ise bizim uluslar arası sözleşmelerde imza attığımız kanunu hukuku  olan bir uygulama olacak. Yoksulu önce güvence altına alıp bir adım ilerisi onu iş sahibi ederek Aile sigortasında çıkarmak.

 

Keşke tüm partiler madem yoksuldan oy kapmanın peşinde uluslar arası sözleşmelerde imza attığınız yoksulluğu yok etmenin Aile sigortasının versiyonlarını geliştirselerdi. Kim gelirse gelsin doğru çözüm gelmiş olurdu.  

Bu haber 1834 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi

elektronik sigara