Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

SORULAR ŞİFRELİ! ÖĞRENCİLERMİ SUÇLU?

Mehmet GARİP

10 Nisan 2011, 20:17

Mehmet GARİP

SORULAR ŞİFRELİ! ÖĞRENCİLERMİ SUÇLU?

Ülkemizde üniversitede öğrenci okutabilmek için öğrenci seçme sınavları yapılmakta ve yapıla geldi. Her gelen kafasına estiği gibi sistem değiştirdi, gelen gideni fazlası ile arattı. Ama hâlâ şu bizim sınav sistemi ve eğitim bir yere oturamadı.

 Uzun zamandır hiçbir öğretmenin kırsal kesimde görev yapmak istememesi ülkemizin eğitim sistemine vurulan büyük bir darbe oldu. Kadrolu öğretmenleri devlet kırsal kesime tayin edemiyor yeni atama yolu ile gönderdikleri de bir yolunu bulup merkezin yolunu tutuyor.  Kırsal kesime ancak ücretli öğretmen yada sözleşmeli öğretmen göndermek sureti ile çözüm bulma yönüne gitti. Üç kuruş verilerek çalıştırdığı öğretmenler ise öğrencilerine üç kuruşluk eğitim verdi. Gerekirse yılın ortasında öğrencilerini bırakıp gedebilmesi eğitimin hiçbir yerine sığmıyor ama devletin o öğretmenlere verdiği değer kadar o öğretmenlerde öğrencilerine değer vermekteler. Artık eğitimde ben öğretmek zorundayım değil ben anlatırım ister öğrensin ister öğrenmesin devri başladı.

 Buda beraberinde üniversite kazanacaksan dershaneye gideceksin mantığını doğurdu. Devlet tarafından herkese eşit şekilde verilmeyen eğitim paralı hale döndü ve büyük rantlar dönmeye başladı. Eğitim rantçıları bununla da yetinmediler elbette. Daha fazla kazanmalılardı sorulara bir şekilde ulaşan dershaneler oldu demek ki. Bir öğrenci velisi “kızımı falanca dershaneye göndereceğim” neden diye sorduğumda “orada soruların cevapları dağıtılıyormuş” diye cevap vermişti. Elimde belgesi bilmem neyi olmadığına göre bu güne kadarda yazmadım. Bir vatandaş iddiasıdır ama vatandaş bir şey diyorsa doğruluk payı olması da muhtemeldir. Hepimizin de bildiği KPSS skandalı vatandaş iddiasını adeta doğruladı. Son olarak ta 2011 YGS’de şifre olduğu bomba gibi düştü gündemimize. Günlerdir bu konuda tartışmalar olmakta. Sokağa çıkıp demokratik hakkını kullanarak şifreli sınavı protesto eden öğrenciler tartaklanıyor. Sınavda şifrenin yok olduğunu kanıtlayarak vatandaşları tatmin etmek ile yükümlü yetkililer kendilerinin tatmin olduklarını açıklıyorlar.

 Sınavlarda öğrencilere organize suç örgütü muamelesi yapıp kolyesine küpesine kadar soyanlar, soruların cevaplarını başkalarına servis etmeden o öğrencinin masasına koymasını beceremediler.

 

Bu haber 1985 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi

elektronik sigara