Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

KAŞA KAR YAĞDI!

KAŞA KAR YAĞDI!

Tarih 27 Aralık 2012, 02:11 Editör Özer YILMAZ

KAŞA KAR YAĞDI!

KAŞ'A KAR YAĞDI!

Bu beyazlık ta ne?

Kaş çok soğuk, sanki kar yağıyordu. İliklerimize kadar soğuk girmişti. Bu rüzgâr kime kızmış ki bu kadar sert esiyor. Şimdi yatma zamanım geldi. Annem uyarmadan yatayım bari. Sabah yatağımdan kalktığımda çok üşüdüğümü hissettim. Sonra pencereye bir baktım o da ne? Kaş’ın o yemyeşil ağaçları yok, o ağaçlar bembeyaz kara bürünmüştü. Kaşta bu bir ilkti. Böyle bir şey daha önce hiç olmamıştı. Kaşa kar yağmıştı. Hemen dışarı çıkmak istedim. Tabi annem izin vermedi. Anneme çok kalın giyeceğimi, 5–10 dakika oynayıp geleceğimi söyledim. Annemden zor bela izin almayı başardım. Kaş’ın eski halinden eser yoktu. Tam karla oynayacaktım ki ayağım kaydı. Eyvah düşüyorum! Ta Kaş’ın meydanına kadar yuvarlandım. Ama nasıl yuvarlandığıma bir türlü anlam veremedim. Yavaş ve dikkatli adımlarla ilerliyordum.

Kaş gerçekten de beyazlara bürünmüştü. Kaş sanki gelin oluyordu. Gökten hiç inmeyen güneş bugün yerinde yoktu. Birde ne göreyim; deniz donmuştu. Sonra aklıma bir fikir gelmişti. Denizin üstünde kaymak istedim. Filmlerdeki çocuklar hep öyle yapıyordu, benim de hep yapmak istediğim şeydi bu. Bu gerçektende çok eğlenceliymiş. Sonra Meis’e kayarak gitmek istedim. Hiç yapamasam da bir denemek istedim. Sanki Meis buzdan heykel gibiydi. Denizin ortasına gelmiştim. Ve hala kaymaya devam ediyordum. Bir an çok yorulduğumu fark ettim. Biraz denizin ortasında oturmayı denedim. İşte o an Kaş’ın ne kadar soğuk olduğunu hissettim. Biraz dinlendikten sonra kaymaya devam ettim. Meis’e yaklaşmıştım. O da ne? Karşıda insanlar vardı ve hepsi bana şaşkın şaşkın bakıyorlardı. Eyvah! Denizin üstü çatlıyordu… Hemen paniğe kapıldım: “İmdat imdat!” diye bağırıyordum. Karşıda ki insanlar bakıyorlar ama hiç birisi yardım etmiyorlardı. Sanırım ölümüm yaklaşıyordu. Fakat o da ne? Bir adam çekiyordu beni. Hayatımda bu kadar korktuğumu hissetmemiştim.

Saat ne kadar çabuk geçmişti. Kesin annem ve babam merak etmişti. Sonra hayatımı kurtaran adama “teşekkür” ettim ve “telefonunuzu kullanabilir miyim?” diye sordum. O da:”tabi” dedi. Ve annemi aradım, olanları anlattım. Annem çok telaşlandı. Anneme “telaşlanacak bir şey” olmadığını söyledim. Bu gece beni kurtaran adamın evinde kalacaktım, hiç korkmuyordum. Kendimi güvende hissetim ve uyudum. Erkenden kalkmıştım. Bir de baktım ki güneş yine eski yerine dönmüştü. Karlar erimeye başlamıştı. Bu sebeple tekneyle Kaş’a döndük. Kaş yine yemyeşildi. Ama yerlerde beyazlık vardı. Annem ve babamı görmüştüm. Adam beni annemle babamın yanına götürdü. Hayatımı kurtaran adamın adını bilmiyordum. Tam arkamı dönüp soracaktım ki adam çoktan gitmişti. Çok üzülmüştüm ki annemin sesiyle irkildim: “Günaydın çocuklar! Okul zamanı geldi.”

ŞERİFE NUR DUMAN

Atatürk Orta Okulu - 7/C

 

 

Bu haber 3926 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

KAŞ HABERLERİ

Dört yılı bir kitapla anlattı

Dört yılı bir kitapla anlattı Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, dört yıllık çalışmalarını bir kitapla kamuoyuna anlattı.

Vakıf yardıma koştu

Vakıf yardıma koştu Kaş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) 2012 yılında ihtiyaç sahibi 2 bin 722 kişiye toplam 832 bin lira y...
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi


porno izle