Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

Kemer'e HES Projesi Yargıya Taşındı

Kemer'e HES Projesi Yargıya Taşındı

Tarih 01 Ağustos 2012, 00:08 Editör Özer YILMAZ

Kemer'e HES projesi yargıya taşındı

Kemer'e HES projesi yargıya taşındı

Yusuf Yavuz / Kaş
Antalya’nın Kemer ilçesinde, Ağva Deresinde GATAB tarafından yapılması planlanan Mikro HES’e karşı CHP Kemer İlçe Başkanı Avukat Umut Güneş dava açtı. HES projesinin iptalini isteyen Güneş, GATAB'ın asıl işinin altyapı hizmeti olduğunu belirterek, birliğin asli görevlerini yapamaz hale geldiğini savundu. 

MECLİS TOPLANTISINDA HES KARARI ALINDI
GATAB’ın (Güney Antalya Turizm Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği) 18 Mayıs tarihinde gerçekleşen olağan meclis toplantısında, Ağva Deresi Kesme Boğazı’ndaki Güverte kaynağında bir Mikro HES kurulması kararı alındı. Bölgenin en önemli doğa turizmi merkezlerinden biri olan bölgede HES için çalışmaların başlama aşamasına geldiğini belirten CHP İlçe Başkanı Güneş, projenin iptali için Antalya Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açtıklarını açıkladı. 

'DÜNYA VAZGEÇERKEN KEMER'E NEDEN HES YAPILIYOR'
Güneş, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın çevreye ve insanlığa zarar veren HES projelerinden vazgeçerken, ihtiyaç olmadığı halde AKP zihniyetinin Kemer’de böylesi bir projenin yapılmasındaki amacın kamuoyuna açıklanması gerektiğini belirtti. 

'GATAB ASLİ GÖREVLERİNİ YAPAMAZ HALE GELDİ'
GATAB’ın,  içme ve kullanma suyu ile sulama suyu, kanalizasyon, arıtma ve çöp toplama gibi altyapı çalışmaları yapan bir birlik olduğunun altını çizen Güneş, “bu birliğin elektrik üretimi yapması gibi bir görevi yoktur. Yusuf Uras, GATAB’ın başına geldikten bu yana birlik, görevin dışında her işi yapar, asli görevlerini de yapmaz hale gelmiştir” iddiasında bulundu. 

'KEMER'DE HES TAHRİBATINA İZİN VERMEYECEĞİZ'
HES’lerin Karadeniz’ bölgesinde yarattığı tahribatın ortada olduğunu kaydeden Güneş, “Kemer’de bu tahribatın yapılmasına asla izin vermeyeceğiz” açıklamasında bulundu. 

'DOĞAL YAŞAM VE TARIM ZARAR GÖRECEK'
Kesme Boğazındaki Güverte kaynağında HES yapılması durumunda bölgedeki doğal yaşamın sürdürülebilmesinde zararların söz konusu olabileceğini savunan Güneş, “sulama amacıyla kullanılan dere sularından bu amaçla faydalanma imkânının sınırlandırılmasının veya tamamen ortadan kalkmasının, yöredeki tarımsal üretime olumsuz etkileri olacaktır. İçme suyunun kalitesi azalacağından hastalıklarda artışlar yaşanabilme olasılığı yüksek olacaktır” ifadelerini kullandı. 

'YANDAŞ YARARI OLAN PROJELERE KARŞIYIZ'
HES kurulması planlanan Ağva Deresi’nin geçmişte sel felaketleriyle de gündeme geldiğini kaydeden Güneş, açıklamasında “kamu yararı bulunmayan, yandaş yararı olan projelere halk için karşıyız. Kemer halkını ve tüm yaşam savunucularını Kesme Boğazı’na sahip çıkmaya çağırıyoruz” görüşüne yer verdi. 

Eski çağlardan bugüne önemli bir geçit olarak kullanıldığı bilinen Kesme Boğazı, Kemer bölgesinin doğa sporları merkezlerinden biri. Antik dönemde Idyros Nehri olarak anılan Ağva Deresi üzerinde tarihi köprüler de bulunuyor.

Bu haber 2497 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

TOPLUMSAL YAŞAM

YEGANE YOL

YEGANE YOL SOSYALİZM DÜNYAYI KURTARMAMIZI SAĞLAYACAK YEGANE YOLDUR...

"BİRDE UTANMADAN 'BELEDİYE BAŞKANLIĞI' İSTİYORLAR"

"BİRDE UTANMADAN 'BELEDİYE BAŞKANLIĞI' İSTİYORLAR"
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi


porno izle