Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

ZEMİN ÇOK MU ÇÜRÜK?

ZEMİN ÇOK MU ÇÜRÜK?

Tarih 31 Temmuz 2012, 21:30 Editör Özer YILMAZ

AKKUYU'DA NÜKLEER SANTRAL MALİYETLERİ NİÇİN ARTTI? ZEMİN ÇOK MU ÇÜRÜK?

BASIN AÇIKLAMASI;

AKKUYU’DA NÜKLEER SANTRAL MALİYETLERİ NİÇİN ARTTI? ZEMİN ÇOK MU ÇÜRÜK?

Antalya Nükleer Karşıtı Platform olarak, Akkuyu’da Mersin NKP tarafından 7 Temmuz-30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Çadırkamp etkinliğine bu yıl da katılarak yine NÜKLEERE HAYIR Diyoruz.

Hükümetin ısrarla ve inatla sürdürdüğü nükleer santral istemi ülkemizi adeta bir maceraya sürükleyecektir ve AKKUYU’DA NÜKLEER SANTRAL OLAMAZ!!! Demiştik Ne yazık ki son gelişmeler ve gelen kötü kokular bunu açıkça ortaya koymaya başlamıştır.

Uzun yıllardır anlatmaya çalıştığımız nükleer santrallerin hem pahalı, hem de tehlikeli olduğu gerçeğini doğrulayacak duyumlar gelmeye başlamıştır.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovski "Mersin Akkuyu’da inşa edilecek nükleer santralin 20 milyar dolar olarak belirlenen maliyetinin 25 milyar dolara çıkabilecek" sözleri son derece dikkat çekicidir.  Bu sözleri Akkuyu NGS A.Ş Genel Müdürü Aleksandr Superfin, düzeltmeye çalışsa da konu net olarak anlaşılmıştır.

Acaba maliyetler neden artmıştır???????

Edindiğimiz bilgilere göreı maliyetlerin jeolojik yapının çürük olmasından da kaynaklanmış olabileceği  konusunda tahminler gelmektedir.

Akkkuyu’ya yapılacak 4 reaktörün ayaklarının kurulacağın yerler için, geçen yıl mart ayında başlayan sondaj çalışmalarında, zeminin çok çürük olduğuna dair duyumlarımız gittikçe güçlenmekte ve buna benzer bilgiler hızla artmaktadır.  Deniz seviyesinden 120 metreye kadar inen sondaj çalışmalarında 76 ila 120 milimetrelik çaplarda sondajlar yapıldığı duyumları vardır.

Yapılan sondajlarda, zemin sağlam olmadığı için, güçlendirme çalışmaları denen injeksiyon işlemi(çimento doldurma işlemi) yapıldığı bilgileri gelmektedir.

            Buradan da anlaşılacağı üzere, hem sağlam olmayan zemine nükleer santral yapılacak, hem de sağlam olmayan zemine yapılacak santralde maliyetler hızla artacak, hem de ülkemizi çok büyük tehlikelere atacaklardır.

            Enerji Bakanının TBMM yaptığı iki ayrı konuşmada “burayı sadece enerji için yapmıyoruz” açıklaması Türkiye’nin uranyum zenginleştirme mi yapacak sorusunu da akla getirmekte ve ülkemizi içine atacakları tehlikenin daha da büyük olduğu iyice ortaya çıkmaktadır.

Bizleri içine atacakları tehlikenin boyutunu ne yazık ki Fukişima ve Çernobil’de çok yakından ibretle izledik.

Daha ilk yıl içinde % 20 zam gören bir nükleer santralin üreteceği elektriğin de ne kadar pahalı olacağı ortadadır. Ayrıca bu maliyetlerin içerisinde toplumsal ve doğal değerlerin maliyetleri de dahil değildir.

Durumdan anlaşılacağı üzere Türkiye’nin çarçur edecek doğası olmadığı gibi çarçur edecek parası da yoktur.

Enerji gereksinimini karşılamak üzere alternatif enerjilere yatırımım yapılması ve Antalya’ya kuş uçumu 300 km.lik mesafede tarım sektörümüzü  ve turizm sektörünü zarar göreceği zararları engellemek mümkündür.

Nükleer santralin yapılması durumunda günde 20 milyar metreküp radyasyon bulaşmış kaynar suyun Akdeniz’e döküleceğini hesap edersek, denizin dalga hareketiyle tüm radyasyonu Antalya kıyılarına getirmesi kaçınılmazı olacak, Antalya kıyılarındaki turizm sektörü iflas edecektir.

Bizler tüm bu nedenlerden dolay Mersin ve Antalya’nın nükleere karşı birlikte mücadele vermesinin önemine inanarak AKKUYU ÇADIRKAMPTA BİRARADAYIZ VE SANTRALİN KURULMASINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ!!!

 

ANTALYA NÜKLEER KARŞITI PLATFORM

                                                                         Adına Sözcü                                                                  Hediye Gündüz                                                        

İLETİŞİM-

antalyaantinukleer@gmail.com

Facebook-Antalya Nükleer Karşıtı Platform

http://www.facebook.com/pages/Antalya-N%C3%BCkleer-Kar%C5%9F%C4%B1t%C4%B1-Platform/202117959810527

 

TEL- 0 533 771 41 57

Bu haber 2664 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

TOPLUMSAL YAŞAM

YEGANE YOL

YEGANE YOL SOSYALİZM DÜNYAYI KURTARMAMIZI SAĞLAYACAK YEGANE YOLDUR...

"BİRDE UTANMADAN 'BELEDİYE BAŞKANLIĞI' İSTİYORLAR"

"BİRDE UTANMADAN 'BELEDİYE BAŞKANLIĞI' İSTİYORLAR"
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi


porno izle