Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

HER ZAMAN AĞLAYAN MİLLETİMİZ...

Ahu Bihter ŞARE

23 Eylül 2009, 19:24

Ahu Bihter ŞARE

HER ZAMAN AĞLAYAN MİLLETİMİZ…

Bizde alışkanlık olmuş devamlı ağlamak, durum iyiyse de ağlamak kötüyse de hep şikâyet etmek, o yok, bu yok, şu yok demek alışkanlık olmuş, zenginimizde ağlar fakirimizde,

         Fakir vatandaşlarımız ağlar, doğrudur bazı konularda, adamın bir yaşlılık maaşı vardır. 225 TL bozdur bozdur harca misali, yeşil kart ister. AAA olur mu? Amca senin koskoca maaşın var derler, bu insan ağlamasında kim ağlasın. Ağlamayan çocuğa meme verilmez derler ama bizde ağlasan da verilmez, haykırsan da,

Sonra aynı yere bir BMW yaklaşır elinde evrakları yeşil kart isteği yapar ve alır.

Bu nasıl mı? Oluyor. Akıllı vatandaşım zengin arabası var, evi var, bu durumda devletin hadi oradan demesi lazım, ama küçük bir nokta daha var, bu varlıklar vekâleten başkasının üstünde çünkü kim sorar araştırır ki önünü arkasını, devletin malı deniz ya yemeyende domuz. Bu düşünceyi yaşam biçimi edinmiş vatandaşlarımız kendilerini altlarındaki büyük arabalarla tatmin edip, bir fukaraya bir kuruşu bile nasip olamayan, varlık içinde yokluk yaşayan bu vatandaşlar da devamlı ağlar.

Evet devamlı ağlarlar biri gelip bir şey istemeye görsün, aman aman insan isteyeceğine istediğine pişman olur elinden gelse para vermek ister o kadar insanın içini burkar bu durum. Adam kendi borcunu almaya gelene bile öyle bir yakınır ki, ağlar ki alacaklı da ne yapsın artık içinden seve söve arkasını döner gider.

Patronlar vardır, durum kötüyken hırsını işçiden alır, ama durum iyiyken fazla mesaiye kalan işçiye kimse nasılsın diye sormaz. Senelerce çalıştırır yıllık izin deyince oda ney diyen patronlar. İşte ben bu tür zengin patronlara şöyle bir tabir yakıştırıyorum merdiven üstünde duran meyve kovası, elemanlar merdiven ,kovada patronlar oluyor yani merdiven devrilirse düşeceklerini bilmeden yaşayanlar.

Herkese tepeden bakan, cebindeki parasın sıcaklığı olmadan üşüyen, devlerin parasını yemeden uyku uyuyamayan, şımartılmasa komplekse giren insanlar.

Medeniyete ulaşmadan her şeye sahip olmuş bu vatandaşlarımız, Özer Bey’in, çok sevdiğim bir lafıyla dünyaya bir kere geldik gidiyoruz, tekrarı yok. Biraz faydalı olun devlete millete bırakın ihtiyacı olanlar faydalansın sosyal yardımlaşmadan, bırakın ihtiyacı olan alsın sağlık sigortasını, bırakı artık ağlamayı sızlanmayı, bu dünyadan göç ettiğinizde arkanızdan saygıyla bakan insanlar olsun.

İnsanlık vazifelerimizi unutmayalım lütfen. Var olanı daha da var edip yok olandan daha çok almaktan vazgeçelim artık… Ağlamaktan vazgeçip şükür etmeyi bilelim.

Saygılarımla...

 

Bu haber 2403 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi

elektronik sigara