Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

ŞUBAT YOLCUSU....

Uğur ÜNAL

23 Eylül 2009, 17:19

Uğur ÜNAL

ODALARDA IŞIK VAR…

Geçtiğimiz ay yerel gündemimiz açısından oldukça yoğun ve olumlu gelişmeler vardı.

            Önce Şoförler Cemiyeti seçimi vardı. 25 yıllık eski yönetim yerini gençlere bıraktı. Kalkan’ da da iki genç taşımacı arkadaş yönetim kurulunda görev aldı. Hemen arkasından yapılan Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçiminde yine aynı 20 yıllık bir yönetimden görevi genç bir yönetim devraldı. Yine Kalkan’dan genç bir arkadaş yönetim kuruluna girdi. Esnaf Odası seçiminde müthiş bir katılım sağlanması esnafımızın gırtlağına bıçağın dayandığının bir ifadesiydi. Kalkan’ dan Kınık’tan Yeşilköy’den bu güne kadar görülmemiş kalabalık esnaf kitlesi adeta değişim diye haykırdı.

            Bu seçimlerde dikkat çekici başka bir unsur Kaş merkez dışında diğer belde ve köy esnaf temsilcilerinin de yönetime girmeleri odaların çalışma alanında bir sinerji yaratacağı kuşkusuzdur. Umarız bu yeni kan değişikliği yöre esnafının çalışmalarına olumlu yansır.

           

BÜYÜRKEN KÜÇÜLMEK…

Kalkan son 5 yıldan bu yana özellikle inşaat sektörünün hareketlenmesi, yabancı uyruklularının cennet beldemizde mülk sahibi olma arzuları birleşince dehşet bir ekonomi oluştu. Bir kaç kişi dehşet bir şekilde nasıl olduğu anlaşılmadan birden bire zenginleşiverdi. Sokaklarımız jeeplerden yabancı marka arabalardan geçilmiyor. Peki bu bolluğun toplumun geri kalan kesimlerine yansıdığını söyleyebilir miyiz..? Tam tersine turizm kötüye gitmekte halkımız faturalarını bile ödeyebilmekte zorluk çekmektedir. Demek oluyor ki ekonomik anlamda bir elin parmakları kadar insan büyürken Kalkan küçülmektedir. Sosyal yaşamımıza gelince de Türkçe telaffuzda zorlanan gençlerimiz yarım yamalak İngilizceleriyle adeta playboy kesilmektedirler. Kış gelince de kahve köşelerinde kumar illetinin her geçen gün batağına saplanmaktadırlar. Demek oluyor ki büyür gibi görünen Kalkan perdenin arkasında fakirleşiyor ve geriliyor. Yerel yönetim diğer kamu idarelerinin kayıt dışı ekonomiye (mülk satın alan yabancıların evlerine başkalarına kiralamalarına), gençlerimizin bu durumuna kayıtsız kalması anlaşılır gibi değil, umarım bu konularda daha duyarlı olunur, büyüme hep beraber sağlanır.

 

AKP…

Cumhuriyet Tarihinin en teslimiyetçi dış politikasına sahip olup iç politikasında da toplumsal barışı-uzlaşmayı sarsan bir iktidarla karşı karşıyayız. Tak iyecilik kuruluş sürecinden iktidara geliş sürecine kadar adeta ilkesi haline gelen AKP yönetimi var olma sebebi olan İslamcı politikalarını Avrupa Birliği kriterleri (rantı) ve AB dalkavukluğu uğruna hemencecik terk edebildikleri gibi türbandan hem ekonomik hem siyasi rant sağlama uğruna toplumu germeye ve kışkırtmaya devam etmektedirler.

AB kriterleri çerçevesinde demokrasiden dem vururlarken sendikaların kapılarına kilit vurmaktan kaçınmayana bu tak iyeci liboşlar muhalefetinde acizliğinden doğrusu yararlanmayı da çok iyi biliyorlar. Ama unutmasınlar ki bu topraklarda kurtuluş destanı yazan muhalefetin yeri zamanı ve belirli bir adresi yoktur. Bu toprakların her zaman bir Kuvayi Milliye ruhu ve önüne geçilmez bir dip dalgası ruhu vardır. Bu dalga küresel palavradan ahlaksız globalizmden daha güçlüdür.

Yeni yılınızın ve bayramınızın mutluluklar içersinde yaşanması dileğimle…

 

Saygılarımla…

Bu haber 1877 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi

elektronik sigara