Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

NE GÖRÜYORSAM

Önder ELİTEZ

23 Eylül 2009, 16:52

Önder ELİTEZ

ÜLKEMİZİ KİMLERE SATIYORUZ…!        

 

            Şu anda, bu güzel Vatanın cennet köşesi olan, Kalkanımızda Avrupalı dediğimiz İngilizler yoğunluk da belki yakın bir zaman içinde Ruslar da gelebilir.İngilizler yüzünden Almanları kaçırdık, Ruslar geldiği zaman herkes kaçar herhalde…

Ülkemizi satacağımıza, bir tek İNCİR in 1 € olduğu Avrupa ya İncir satsak daha iyi değil mi? Adam sende İncir çekirdeğini doldurmayan işlerle uğraşacağımıza, bir daire veya bir Villa satarız olur biter. Köşeyi erken dönmek konu olunca üzerimize yoktur bizim.Fıkralarımızda anlatırız, Eşeğini boyayıp Babasına satan Kayserliyi, her neyse.Ama Vatanımızdan yer sattığımız İngilizlere gelince,bundan 500 sene evvel çok iptidai bir şekilde yaşadıkları bilmem malumunuz mudur. Sizlere konuyu biraz anlatmaya çalışacağım.

            İngilizler ülkelerindeki evlerinin damları sazlık ve kamış benzeri nesnelerle örttüklerinden dolayı,Kedi ve Köpekler damlar sıcak olduğu için damlarda yaşarlarmış.Yağmur yağdığı zaman Kedi  ve Köpekler yaşadıkları yerin içine düşünce şu deyimi birbirlerine söylemişler.IT’S RAINING CATS & DOGS (Gökten Kedi Köpek yağıyor) Buyurun buradan yakın.

            Bu tam bir felaket…! Yıkanmak diye bir kavram olmadığı için,arada bir yıkandıklarında Nasıl mı? Bir leğen veya benzerinde ilk önce evin erkekleri sonra evin erkek çocukları,sonra kadınlar sonra kız çocukları,en sonunda aynı suda evin bebekleri yıkanırmış.Düşünün o suyun ne kadar kirlendiğini.Ama ona da bir deyim bulmuş İngilizler.

DON’T THROW THE BABY OUT WITH THE BATH WATER.(Bebeği  banyo suyuyla sokağa atma sakın) Buyurun buradan bir tane daha yakın.Sevgi ile Yatın,Sevgi ile Kalkın.

Hoşça kalın,Dostça kalın. Saygılarımla.

Not:ATATÜRK yaşasaydı eğer,değil bu Vatan toprağının bir metrekaresi,bir kum tanesi bile bu yabancılara satılmazdı.Bugün ATTİLA İLHAN öldü,TÜRK edebiyatı büyük bir üstadını kaybetti.Rahmetli Kemalist ve önemli bir Türk’tü, Allah rahmet eylesin.Nur içinde yatsın.Mekanı cennet olsun.

 

Çocuktan al haberi

Ortaokul öğrencisi,babasının omzuna dokunur,sorar:

Baba okulda ders verdiler, “Politika nedir”, anlatmamız lazım.nedir politika?

Baba oğlunun yaşına uygun bir formül bulur:Bak yavrum,şimdi şu kelimeleri iyice aklında tut…Ben ücretli çalışıyorum,buna KAPİTALİZM diyoruz.Parayı nasıl harcayacağımıza annen karar veriyor,ona HÜKÜMET de.Hepimiz aslında senin için

çabalıyoruz,sen HALK’ sın.Bebek kardeşine bakan kadın,İŞÇİ SINIFI.Kardeşini de gelecek diye düşün.Şimdi bunları iyi ezberle,yarın kahvaltıda sana politikayı daha iyi anlatırım.Oğlan bunları ezberler,akşam olur,herkes yatar.Gece bizim oğlan kardeşinin ağlamasına uyanır.Gider bebeğin odasına,bebek altını kirletmiş ağlamaktadır.

Annesinin odasına girer,annesi derin bir uyku çekmektedir,uyanmaz.Bebeğe bakan kadının odasına gider,bir bakar ki,babası ile kadın aynı yatakta,”Bebek ağlıyor” demesine hiç aldırış eden yok.Oğlan gider odasına tekrar yatar…Ertesi sabah kahvaltıda babasına,

“Baba ben politika neymiş anladım der.Babası” Neymiş söyle bakalım” diye sorunca anlatır:

KAPİTALİZM,İŞÇİ SINIFINI beceriyor.Bu arada HÜKÜMET uyuyor .HALK kimsenin umurunda değil.Ve de GELECEK bok içinde…”

Bu haber 2104 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi

elektronik sigara