Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

"Kalkan Belediye'sinin desteği ile Türkiyede ilk kez..."

Tarih 06 Ocak 2013, 23:45 Editör Özer YILMAZ

Kalkan Belediyesi'nin desteğiyle açılan kursta gönüllü eğitmenlik yapan Sadık Öğretir, şu ana kadar 25 kişiye akordeon çalmayı öğretti.


"Kalkan Belediye'sinin desteği ile Türkiyede ilk kez..."

Kalkan'da oturan NATO'dan emekli Sadık Öğretir, Türk Müziği'nde çok az kullanılan akordeonu, 5 yıldan bu yana küçük sanatseverlere öğretiyor.

Haber: Emekli Tercüman Gönüllü Akerdeon Öğretmeni Oldu

Kalkan'da oturan Nato'dan emekli Sadık Öğretir, Türk Müziği'nde çok az kullanılan akordeonu, 5 yıldan bu yana küçük sanatseverlere öğretiyor. Kalkan Belediyesi'nin desteğiyle açılan kursta gönüllü eğitmenlik yapan Sadık Öğretir, şu ana kadar 25 kişiye akordeon çalmayı öğretti.

Ailesi Bulgaristan göçmeni olan Sadık Öğretir, Brüksel'de Nato karargahında tercüman olarak görev yaptı. Görev gereği gittiği Bulgaristan'da akordeon çalmayı öğrenen Öğretir, emekli olduktan sonra yaşamını Kaş'ın Kalkan Beldesi'nde sürdürmeye başladı. Yıllar içinde kendisini geliştiren Öğretir, Türk Müziği'nde pek yeri olmayan akordeon ustası oldu. Orta Avrupa, Kafkas ve Balkan ülkelerinde yaygın kullanılan akordeon, Kalkan'da küçük sanatseverlerin vazgeçilmezi oldu. Öğretir, Kaş Halk Eğitim Merkezi'nin Kalkan'da 5 yıl önce açtığı akordeon kursunda 25 kursiyere akordeon çalmayı öğretti.

Öğretir, halen yaşları 9- 13 arasında değişen kursiyerlere eğitim vermeye devam ediyor. Kaş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından başlatılan kurs, şu anda Kalkan Belediyesi'nin desteğiyle sürüyor.

"İTALYA'DA KONSER VERDİLER"

Çarşamba, cuma ve pazar günleri verilen kursta, kursiyerler günde 3 saat eğitim alıyor. Kursiyerler, 25 şarkı ve türküyü akordeonla çalabiliyor. Türkçe eserlerin yanında İngilizce, Fransızca ve İtalyanca şarkılar da çalan kursiyerler, zaman zaman Kalkan'daki etkinliklerde de bir araya gelerek konserler veriyor. Kalkan'ın 'kardeş kenti' İtalya'nın Cupramontana şehrine giden Kalkanlı akordeoncular, burada düzenlenen 17'nci Müzik ve Halk Oyunları Festivali'ne katılarak konser verdi. Verdikleri konserlerle, Kaş ve Kalkan yöresinde ilgi odağı olan kursiyerler, Türkiye'de pek kullanılmayan bir enstrüman çalmanın sevincini yaşıyor.

"SIRLARIMI VERİYORUM"

Kursun daimi öğrencilerinden Sude Tanç, 5 yıldan bu yana çaldığı akordeonu bir arkadaşı kadar kendisine yakın gördüğünü söyledi. Akordeon çalarken sanki ona sırlarını veriyormuş gibi hissettiğini anlatan Tanç, "Akordeon çalarken ona eşsiz bir sevgiyle bağlanıyorum. Onunla bütünleşiyorum. Çevremdeki hiçbir şeyi duymuyorum. Sadece ona odaklanıyorum" diye konuştu.

Kursiyerlerden Buse Yurtseven ise, "Akordeonu her elime aldığımda kendimi mutlu hissediyorum. O tuşlara bastığımda çıkan ses, beni hep sevindiriyor. Kursun kapısından içeri girerken, hemen tuşları hafifçe okşamak ve çıkan sesi duymak istiyorum" dedi.

TÜRK MÜZİĞİ YENİ BİR ENSTRÜMAN KAZANDI

Kalkan'daki çocuklara 5 yıldan bu yana akordeon çalmayı öğrettiğini kaydeden Sadık Öğretir, şöyle konuştu:

"Türkiye'de ilk kez çok sesli bir müzik aletini çalmayı çocuklara öğretiyoruz. Bağlama, piyano ya da gitar kurslarını görmek mümkün. Ancak Türk müziğinde çok kullanılmayan bu enstrümanın öğretildiği bir okul, kurs bulmak zor. Çocuklarımız İngilizce, Türkçe, Fransızca ve İtalyanca başta olmak üzere çeşitli dillerde eserler çalabiliyor. Kursiyerlerimiz çok başarılı ve ilgi görüyorlar. İtalya'da 17'nci Cupramontana Müzik ve Halk Oyunları Festivali'nde konser verdik. Türk müziğine güzel bir enstrüman kazandırdık."

Bu haber 5070 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

KALKAN HABERLERİ

Kalkan Karayoluna Kaya Düştü

Kalkan Karayoluna Kaya Düştü Kalkan-Fethiye D400 Karayoluna Lavanta Evleri kısmından kaya parçası düştü. Sabah 09.45 sıralarında meydana gelen k...

Kalkan'da Bağlama Öğreniyorlar

Kalkan'da Bağlama Öğreniyorlar Kalkan Beldesi, Çavdır ve Sarıbelen köylerinde bağlama kursu açıldı. Kurslara aralarında mimar, öğretmen, ev kadını...
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi


porno izle