Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

Kaş'ın ve Kekova'nın o eşsiz güzellikteki koylarında..

Kaş'ın ve Kekova'nın o eşsiz güzellikteki koylarında..

Tarih 12 Ekim 2011, 22:45 Editör Özer YILMAZ

Serin bir Sonbahar gününde Kaş'ın ve Kekova'nın o eşsiz güzellikteki koylarında, turkuaz renkli sularının üstünde bütün bir günü yaşamak inanınki çok harika bir duygu, inanılmaz keyifli ve o kadar da zevkli.




ÜNAL BENLİALPER
Korsan Düşler

Yaşamdan kopuş ve tüm sevdiklerinden uzaklaşma. Boşvermişliğin ötesinde giderek sığlaşan hayat felsefenizin sizi yalnızlığa iten açmazlarındaki çaresizliğin yarattığı derin karamsarlık duygularının bunaltıları. Her şeyden kaçarak yazgıların gölgesine sığınmak ve tükeniş senaryolarının baş rol oyunculuğunu üstlenmek. Umutsuzluğun penceresinde kaygılar içinde kaybolup gitmek.

İşte büylesine bunalım ve hüzünle dolu hayatın anaforlarından büyük bir direnişle kurtulabilmek ve yaşama yeniden yepyeni, dopdolu duygularla sımsıkı sarılıp doyasıya sevmek, inanın ki yeryüzünde sahip olabileceğiniz en değerli hazinedir. Bizler bu coşku, heyecan ve sevgi dolu duyguları denizlerin o dostluk kokan sularındaki gizlerde keşfettik.

Çevremizi sarmalamış bunca muhteşem güzellikteki doğa görüntülerinin arasına serpiştirdiğimiz sevgilerimizin, umutlarımızın ve bizi hiç yalnız bırakmayan pembe düşlerimizin yarattığı fantastik panoramanın havasıyla, ufkun ağırlaşarak kızıla bulanmış mağrur yüzlü şafak vaktine doğru serin bir sonbahar günü son yağmur damlaları arasında Kaş limanından vira demir diyoruz. Sanki tarihin derinliklerine mitolojik bir yolculuk yapacakmışız gibi hepimiz çok heyecanlı ve yüreğimize sığmayan titrek bir mutluluğun yarattığı inanılmaz huzuru içindeyiz. Düşlerimizi aşan duygu dünyamızın doruklarında yaşıyoruz.

Denizlerin kainata açılan bu gizemli penceresinden hayata yeniden merhaba diyebilmek insana olağan üstü bir yaşam gücü ve hiç kaybetmek istemiyeceğiniz bir huzur veriyor. Binlerce yıllık geçmiş tarihin izleriyle kaplı Dünya harikası Kaş'ın pırıl pırıl masmavi sularında, mitolojik tanrıların gölgesinde yol alırken uzak denizlere doğru, korsan düşler sarıveriyor birden içimizi.

Erken gelen sabırsız bir günbatımının alacakaranlığında, sırlarımızı paylaşıyoruz mavi tenli dostumuzun sevgi dolu yüreğinde. Bir avucumuz çoban yıldızını kucaklamış diğer avucumuzda ise Poseidon'un dalgalarla dans eden güzeller güzeli deniz kızları. Ne çılgınca esen rüzgarlara nede azgın dalgalara hiç aldırış etmiyoruz. Bizi bekliyor sabırsızlıkla tarihin sırlarla dolu otantik şehri Kekova. Karadan, denizden ve her yerinden binlerce yıllık geçmişin derin izleri fışkırıyor insanı büyüleyen. Kendinizi müthiş bir hayal dünyasının içinde buluyorsunuz ve sanki burada o eski devirlerin insanları ile karşılaşacakmışsınız gibi çok farklı ve heyecan dolu duygular içinde oluyorsunuz.

Ay tanrıçası Luna geceleri bir başka parlaklıkta doğuyor Kekova'nın üstüne. Ayrıcalıklı ışıklarıyla aydınlatıyor denizinin maviliklerini. Çiğ taneleri bile daha özenle ve iri düşüyor Kekova'nın üstüne. Güvertemiz üstüne dökülen damlalar dalından kopan bir yaprak gibi salına salına düşüyor. Hava gecenin ayazı, yağmur sonrası etrafa yayılan çiçeklerin, otların ve toprağın o misler gibi kokusu denizi okşayarak bize ulaşıyor. Gökyüzü ışıl ışıl parıldıyor, doğa derin bir sessizlik içinde bütün ihtişamını sergiliyor. Parlayan karanlığın sonsuzluğa yelken açan mabedinde gibiyiz. Cennetin karanlığı bu olsa gerek. Çevremizdeki her güzellik hayal dünyamızı zorluyor. Kekova'dan Evren'e uzanan bu müthiş görüntüler kervanı içinde olabilmenin ayrıcalığını yaşıyoruz.  

Serin bir Sonbahar gününde Kaş'ın ve Kekova'nın o eşsiz güzellikteki koylarında, turkuaz renkli sularının üstünde bütün bir günü yaşamak inanınki çok harika bir duygu, inanılmaz keyifli ve o kadar da zevkli. İnsan bu güzellikler içinde yeni doğmuş gibi oluyor. Buralarda bütün kaygılarınızdan ve güncel yıkıntılarınızdan uzak mutluluğun, sevginin, huzurun ve aşkın tanımını yeniden yorumluyorsunuz. Yaşama bir başka gözle bakmaya başlıyor ve bir çok alışkanlıklarınızı da hayatınızdan çıkarmaya karar veriyorsunuz. İşte bütün bu olumlu gelişmeler de hayatınızda yeni bir sayfanın satırbaşlarını aralıyor.

Bu haber 3760 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

KAŞ HABERLERİ

Dört yılı bir kitapla anlattı

Dört yılı bir kitapla anlattı Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, dört yıllık çalışmalarını bir kitapla kamuoyuna anlattı.

Vakıf yardıma koştu

Vakıf yardıma koştu Kaş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) 2012 yılında ihtiyaç sahibi 2 bin 722 kişiye toplam 832 bin lira y...
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi


porno izle