Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

KÜMES VİLLALARI KİM YIKACAK?!

KÜMES VİLLALARI KİM YIKACAK?!

Tarih 07 Ekim 2011, 23:47 Editör Özer YILMAZ

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan hükümetten bu sorunun yanıtını istedi

Kümes villaları kim yıkacak
 
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan hükümetten bu sorunun yanıtını istedi
 
Yusuf Yavuz/Kaş

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Kaş'ın Kalkan beldesindeki Kalamar koyunda, yalnızca 'kümes' ve tarımsal amaçlı konut yapımına izin verilen  imar dışı arazide yapılan deniz manzaralı villaların ne zaman yıkılacağının açıklanmasını istedi. Konunun gündeme gelmesinin ardından başlatılan inceleme sonrasında villaların ruhsatları iptal edilmişti.



'AKP'NİN ÇEVRECİSİ BÖYLE OLUR'
Kalkan'ın cennet koylarından olan Kalamar Koyu’nda denize sıfır tarım ve zeytinlik alanlara, kıyı yasası da ihlal edilerek  'kümes' benzeri yapı ruhsatı ile milyon dolarlık villalar inşa edildiğine dikkat çeken Sapan, “Böyle bir cinliğin içinde kimin bulunacağını tahmin etmek zor değildir. Rant denince akla AKP gelir. Kalamar Koyu’nda da bu olmuştur. 2007 yılında dönemin AKP’li Kalkan Belediye Başkanı Mustafa Şalvarlı’nın verdiği ‘kümes’ ruhsatı ile villaların yapımına başlanmıştır. 34 adet kümes ruhsatlı villaları yapanlar arasında, dönemin Muğla Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi olan AKP’li Hasan Özyer’in adı da geçmektedir. Zaten AKP’nin çevrecisi de böyle olur. Olsa olsa çevre katliamı yapar. Kalamar Koyu’nda da bu yapılmıştır” dedi.
 
'DENİZ MANZARALI KÜMESLERİ KİM YIKACAK'
Kümes ruhsatlı villaların ruhsatlarının iptal edildiğine dikkat çeken Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, hükümeti yasaları uygulamaya çağırarak şunları söyledi: “Şimdi yapılması gereken bunların yıkılmasıdır. Hükümetin ve ilgili bakanlıkların böyle bir irade göstermesi gerekmektedir. Kümes benzeri ruhsatlarla yapılan ultra lüks villalar yıkılmalıdır. Bu suç ve ayıp ortadan kaldırılmalıdır. Suç işleyenler hakkında gerekli yasal işlem yapılmalıdır. Aralarında ünlü yabancıların da olduğu kişilere satılan, her birine yaklaşık 3 milyon dolar değer biçilen sözde kümeslere yönelik işlemin takipçisi olacağız. Yasaların herkese eşit olarak uygulanıp uygulanmadığını göreceğiz. Rantçıların, yasaların arkasından dolanıp yeni cinlikler bulup bulmayacaklarını izleyeceğiz.”
 



KONUYLA İLGİLİ HABER VE GÖRSELLER;


Denize Sıfır Kaçak Villalara Belediye 'Dur' Dedi

Kalkan Kalamar Koyu'nda 2009 yılında yapımına başlanan denize sıfır 25 villanın ruhsatı, Kıyı Yasası'na aykırı inşa edildiği gerekçesiyle belediye tarafından iptal edildi.



Haber: Denize Sıfır Kaçak Villalara Belediye 'dur' Dedi

Kalkan Kalamar Koyu'nda 2009 yılında yapımına başlanan denize sıfır 25 villanın ruhsatı, Kıyı Yasası'na aykırı inşa edildiği gerekçesiyle belediye tarafından iptal edildi.

Ruhsatı iptal edilenler arasında, eski Anap ve AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer'in de villası bulunuyor.

Kalamar Koyu'nda 2008 yılında dönemin Kalkan Belde Belediye Başkanı Demokrat Partili Mustafa Şalvarlı tarafından tarım arazisi olan 14 parsele inşaat ruhsatı verildi. 5 bin metrekare büyüklüğündeki her parsele, 2009 yılında Kıyı Kanunu'na aykırı olmasına rağmen 34 villanın inşasına başlandı. Villalardan 21'inin su basmanı tamamlanırken, 7'sinin inşası sürüyor. 6 villa ise tamamlanarak iskana hazır hale getirildi.

VALİLİK İNCELEME YAPTI

2009 yerel seçimlerinde CHP'den belediye başkanı seçilen Ömer Saim Karakurt, konunun basında yer alması üzerine Antalya Valiliği'ne Ocak 2010'da bir yazı yazarak bölgenin durumu hakkında bilgi istedi. Belediye, Şubat 2010'da inşaatları durdurma kararı aldı. Antalya Valiliği ve Antalya Bayındırlık Bölge Müdürlüğü uzmanları, Kalamar Koyu'nda inceleme yaptı. Uzmanlar, Mart 2010'da hazırladıkları raporla, bölgede yapılan yapıların 'Kıyı İmar Yasası ve Yönetmenliklere' aykırı olduğuna hükmederek gerekli işlemin yapılmasını istedi.

9'UNA İZİN VERİLDİ

13 Eylül 2011'de Kaş Kaymakamlığı valilikten gelen raporu, belediyeye gönderdi. Kalkan Belediyesi'de rapor doğrultusunda 23 Eylül'de bölgede inşaatı süren 34 villadan 25'inin ruhsatını iptal etti. 25 villanın ruhsatının iptaline 3621/3830 Sayılı Kıyı Yasası'nın ilgili maddeleri ve Kıyı Yasası'nın uygulanması hakkındaki yönetmelik gerekçe gösterildi. Ayrıca bölgede imar planı olmadığı ve söz konusu bölgenin tarım alanı statüsünde olduğu belirtildi. Kıyıdan 100 metre içeride bulunan 9 villanın ruhsatı ise iptal edilmedi.

Ruhsatı iptal edilen villalar arasında eski Anap ve Ak Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer'in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Ada Turizm Yatırımları Şirketi'na ait 10 parselde bulunan villa da yer alıyor. Yine vekaleti Hasan Özyer'de bulunan Denizkan Gayrimenkul Pazarlama Şirketi'ne ait 2 parselde yer alan villa ile Kalamar İnşaat'a ait 2 parselde bulunan villaların da ruhsatı iptal edildi.

'RUHSAT KANUNLARA AYKIRI'

Kalkan Belde Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, "Bizden önceki yönetim Kalamar Koyu'nda bina ruhsatı vermiş. Uygulama imar planı olmayan yerlerde ruhsat verilmesi kanunlara aykırıdır. Bu nedenle konuyu Antalya Valiliği'ne bildirdik. Valilik ve Bayındırlık'tan gelen raporlar doğrultusunda işlem yaptık. Daha önce inşaatı durdurmuştuk. Raporlar doğrultusunda ruhsatı iptal ettik" dedi.

'AHIR DAHİ YAPAMIYORUZ'

Kalamar Koyu'nda arsası bulunan Yusuf Karsak ise binaların kaçak inşa edildiğini iddia etti. Beldenin sahile uzak bölgelerine bina yapıldığını kaydeden Karsak, "Bu bölge 20 yıl önce belediye mücavir sınırlarına alındı, ancak imara açılmadı. Burada arsası bulunan köylüler hayvanları için ahır yapamazken, birileri villa yapıyor. Yapılar tamamen yasa dışıdır. Villalar üstelik kamu arazisine yapılmış durumda" diye konuştu.


KONUYLA İLGİLİ ÖNCEKİ HABER DİZİNLERİ ŞÖYLE;

KÜMES RUHSATLARI TELEVİZYONLARDA...
KÜMES RUHSATLI 34 VİLLAYA İPTAL ŞOKU

NTV ANA HABER BÜLTENİ LİNKİ;
http://www.izlesene.com/tv/ntv/video/kumes-ruhsatiyla-villa/4840161

ODA TV HABER BÜLTENİ LİNKİ;
http://www.odatv.com/n.php?n=kumes-ruhsatli-34-villaya-iptal-soku-0610111200

HABER ÖZETİ;

Kümes ruhsatlı 34 villaya iptal şoku

 
Yusuf Yavuz/Kaş

Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Kalkan beldesindeki Kalamar koyunda, imarsız tarım alanında ve kıyı yasası delinerek inşasına başlanan 34 villanın ruhsatları iptal edildi. Bir kısmı tamamlanmış olan villaların sahipleri arasında meclis çevre komisyonu üyesi olarak da görev yapan eski AKP Muğla Milletvekili Hasan Özyer'e ait şirketin de adı geçiyordu.
 
Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan ve haberleştirerek kamuoyuna duyurduğumuz Kalkan'daki imar skandalı uluslararası bir vurgunu da gözler önüne sermişti. Denize sıfır konumdaki 130 dönümlük 'tarımsal niteliği korunacak' zeytinlik araziyi 34 parsele bölerek üzerinde villa inşaatlarına başlayan yatırımcılar, her birine yaklaşık 3 milyon dolar değer biçilen villaların bir kısmını daha inşaat aşamasındayken İngiliz ve Amerikalılara sattıkları öne sürülmüştü. Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği’ne gore, iskan dışı alanlardaki parsellerde inşaat alanı katsayısı yüzde 5’ten fazla olamıyor ve mandıra, kümes ve tarımsal ürünlerin işlenebileceği yapılara izin verilebiliyor.
 
KALAMAR KOYUNDA 'DERİN' İLİŞKİLER
Koydaki parsel sahipleri arasında, eski AKP Muğla Milletvekili ve meclis çevre komisyonu üyesi Hasan Özyer’in kurucusu olduğu Fethiye merkezli Denizhan Gayrimenkul A.Ş’nin yanısıra, uzun süre Kalkan'da yaşayan ve geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren Eski ABD Kongresi üyesi Stephan J. Solarz, CFR (Council on Foreign Reletions-Dış İlişkiler Konseyi) yöneticisi Jehuda Reinharz, uzun yıllar Bank of America’nın Genel Hukuk Danışmanlığını yürüten Margaret M. Grieve ve New York Times yazarı Richard Bernstein’ın da bulunması dikkat çekmişti.
 
'RUHSATI VEREN AKP'Lİ BAŞKANIN ORTAĞI HİSSEDAR' İDDİASI
Yağmalanan koydaki parsellerin büyük çoğunluğunun, İstanbul merkezli Ada Turizm Yatırımları A.Ş'ye, üç parselin ise Kalkan merkezli Kalamar İnşaat ve Turizm Limited Şirketi'ne ait olduğu ortaya çıkmıştı. Kalkan’ın AKP'li eski Belediye Başkanı Mustafa Şalvarlı’nın başkanlığı döneminde ticari işlerini yürüten ortağı Ali Tunç ve Ramazan Doğan’a ait olduğu ileri sürülen Kalamar A.Ş, üç parselin hissedarı olarak anılırken,  yasalara aykırı olarak inşa edilen villaların Şalvarlı'nın belediye başkanlığı döneminde ruhsatlandırılması Kalkan'da tartışma yaratmıştı.
 
TEKNİK RAPOR: ' KONUT AMAÇLI YAPILAR YÖNETMELİĞE AYKIRI'
Konuyla ilgili haberimizin ardından Antalya Valiliği tarafından başlatılan soruşturmanın ardından, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü yetkililerince yapılan inceleme sonrasında hazırlanan teknik raporda, bölgede bulunan 34 binanın 21'nin subasman seviyesinde, 7'sinin inşaat halinde, 6'sının da iskan ruhsatı almaya hazır olduğu belirtildi. Koydaki parsellerin ruhsatlandırıldığı tarihte ilgili çevre düzeni planında 'tarımsal niteliği korunacak alan' olarak görüldüğünün altı çizilen raporda, "yapıların sahil bandının ikinci 50 metrelik bölümde kalmaları sebebiyle Çevre Düzeni Planı'na girmediğinden kıyı mevzuatı açısından incelenmesi gerekmekte. Yapıların bulunduğu parsellerin,  kıyı kenar çizgisine göre sahil bandının ikinci 50 metrelik bölümüne isabet ettiği görülmüştür. Kalkan Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu yapı ruhsatları bina ve ev vasfı taşımakta olup, yapı yükseklikleri de muhtelif olarak 4.50, 6.50 ve 7 metredir. Kalkan Belediyesi eski Başkanı Mustafa Şalvarlı tarafından 26.04. 2007 ve 26.12. 2007 tarihleri arasında düzenlenen yapı ruhsatlarının sahil bölümünün ikinci bölümünde ve konut amaçlı yapı ruhsatları olduğu görülmekte olup, adı geçen yönetmelik hükümleriyle örtüşmemektedir" bilgisine yer verildi.
 
KALKAN BELEDİYESİ: 'RUHSATLAR AÇIKÇA YASALARA AYKIRI'
Kalkan'daki imar vurgununun üstünden yaklaşık iki yıl geçerken bu süre içinde bazı villa inşaatlarının çalışmalarına devam ederek bitirildiği öne sürülüyor. Ancak aradan geçen uzun sürenin ardından, 8. Eylül 2011 tarihinde Antalya Valiliği tarafından Kaş Kaymakamlığı'na iletilen yazı ve ilgili teknik raporla birlikte harekete geçen Kalkan Belediyesi, yağmalanan koydaki parsel sahiplerine bir yazı ileterek ruhsatların iptal edildiğini bildirdi. Kalkan Belediyesi'nce 23 Eylül 2011 tarihinde ruhsat sahiplerine gönderilen yazıda, "düzenlenen yapı ruhsatlarının anılan yasa ve yönetmeliklere açıkça aykırı  olmaları sebebiyle yasal dayanaktan yoksun ve yok hükmünde olması neticesinde ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde 'iptal' edilmesine karar verilmiştir" ifadelerine yer verilirken, yazıda belediye başkanı yerine vekalet eden meclis üyesi Arif Ernez'in imzasının yer alması dikkat çekti. Villaların yıkılması için yeni bir sürecin başlaması gerekiyor.

konuyla ilgili önceki haberler;

http://www.likyahaber.net/haber/haber_detay.asp?haberID=740
http://www.likyahaber.net/haber/haber_detay.asp?haberID=785
http://www.likyahaber.net/haber/haber_detay.asp?haberID=757
http://www.likyahaber.net/haber/haber_detay.asp?haberID=1893
http://www.likyahaber.net/haber/haber_detay.asp?haberID=755
http://www.likyahaber.net/haber/haber_detay.asp?haberID=1716
http://www.likyahaber.net/haber/haber_detay.asp?haberID=1328
http://www.likyahaber.net/haber/haber_detay.asp?haberID=977
http://www.likyahaber.net/haber/haber_detay.asp?haberID=1310
http://www.likyahaber.net/haber/haber_detay.asp?haberID=969
http://www.likyahaber.net/haber/haber_detay.asp?haberID=903
http://www.likyahaber.net/haber/haber_detay.asp?haberID=972
http://www.likyahaber.net/haber/haber_detay.asp?haberID=745


Bu haber 4317 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

KALKAN HABERLERİ

Kalkan Karayoluna Kaya Düştü

Kalkan Karayoluna Kaya Düştü Kalkan-Fethiye D400 Karayoluna Lavanta Evleri kısmından kaya parçası düştü. Sabah 09.45 sıralarında meydana gelen k...

Kalkan'da Bağlama Öğreniyorlar

Kalkan'da Bağlama Öğreniyorlar Kalkan Beldesi, Çavdır ve Sarıbelen köylerinde bağlama kursu açıldı. Kurslara aralarında mimar, öğretmen, ev kadını...
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi


porno izle