Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

Patara yağmasına geçit yok

Patara yağmasına geçit yok

Tarih 25 Aralık 2010, 00:15 Editör Özer YILMAZ

Türkiye'nin son bakir koylarından Patara'da yapımına başlanan yüzlerce villa için çevreciler, hukukçular ve yurtseverler ayağa kalktı. Koruma Kurulu'na verilen dilekçeyle Patara'daki yapılaşma hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi istendi.


Patara yağmasına geçit yok

Türkiye'nin son bakir koylarından Patara'da yapımına başlanan yüzlerce villa için çevreciler, hukukçular ve yurtseverler ayağa kalktı. Koruma Kurulu'na verilen dilekçeyle Patara'daki yapılaşma hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi istendi.

Antalya'nın Kaş ilçesi sınırlarında bulunan, tarihi ve doğal zenginlikleriyle ünlü Patara da elden gidiyor. Birinci derece SİT alanı olduğu için bugüne kadar yağmalanmaktan kurtulan Patara'da, 400 adet villa inşaatına başlanması çevrecileri ve hukukçuları ayağa kaldırdı. Antalya İl Özel İdaresi tarafından yapımına izin verilen villaların, sermayenin ve hükümetin 'büyükbaşlarına' ait olduğu ileri sürülüyor.

patara_0.jpg


Konuyla ilgili bir araya gelen Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Yurtsever Cephe ve Alevi Kültür Derneği temsilcileri, ortak bir dilekçe yazarak Kütür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'na sundular.

Dilekçeyi verdikten sonra basına açıklamalarda bulunan TTKD Antalya Şube Başkanı Hediye Gündüz, koruma altında olması gereken Patara'da yapılaşmaya neden izin verildiğini açıklaması için Koruma Kurulu'nu kamuoyunu bilgilendirmeye çağırdı. Gündüz şöyle konuştu:

'Rant baskısı var'
"Patara sadece ülkemizin değil dünyanın en değerli miraslarından biridir. Son günlerde Patara'da 400 adet villa yapımı gündeme gelmiş ve 2008 yılında Antalya İl Özel İdaresi tarafından yapımı onaylanan bu villaların bir kısmının inşaatına başlandığı öğrenilmiştir. 900 kişinin yaşadığı Ovagelmiş Köyü sınırlarındaki antik kentin bulunduğu alana 2 bini kooperatiflere, bini de köylüye ait olmak üzere 3 bin nüfusluk bir yapılaşma öngörülmüştür. Köyün tamamen dışından geldiği anlaşılan imar ve rant baskısının yarattığı bu tablo ürkütücüdür. Türkiye'nin birçok beldesinde bugün, turizm histerisinin kaybettirdiği değerler geri getirilememektedir"


patara2_0.jpg

İki gazeteci yargılanıyor

Patara'da uzun yıllardır devam eden rant tartışmalarını haber yapan gazeteciler Yusuf Yavuz ve Özer Yılmaz'ın halen yargılanmakta olduğunu hatırlatan Gündüz, "Dünyanın ilk meclisi, ilk konser alanı gibi birçok özelliği bulunan Patara Antik Kenti'ni, TBMM Saraylar İdaresi'ne bağlıyor ve bir helikopter pisti yapıyorlar. Koruma Kurulu bu konularda kamuoyunu bilgilendirmelidir. Patara'da sessiz sedasız yürütülen yağma ortaya çıkarılmalıdır. Biz bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.


Bu haber 2696 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

KÖYLERİMİZDEN HABER

Kaş'a giderken Kaza...

Kaş'a giderken Kaza... Antalya'nın Kaş İlçesi Palamut Köyü'nde oturan Sami Karagül, yakını 35 yaşındaki Yusuf Karagül ve 36 yaşınd...

Cenneti korumak için

Cenneti korumak için WWF Türkiye'nin yürüttüğü Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi Deniz Yönetim Planı ve Uygulaması projesi tamaml...
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi


porno izle