Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

VE... SONUNDA... NURİ YILMAZ KONUŞTU...

VE... SONUNDA... NURİ YILMAZ KONUŞTU...

Tarih 24 Kasım 2010, 01:30 Editör Özer YILMAZ

Son 2 yıldır yakın çevrem CHP ye uzak durduğumu, fazlaca eleştiri yaptığımı hatta bazı arkadaşlarım AKP ye yakın durduğumu söyler oldular. Ancak açıklamada hep güçlük çektiğim ve sanırım hep çekeceğim bu konuyu yazmamın doğru olacağını düşündüm. Bu nedenle Likya Haber'e bu fırsatı verdiği için kendilerine teşekkür ediyorum.

VE...
SONUNDA...
NURİ YILMAZ KONUŞTU...


CHP üzerine...

Nuri YILMAZ-kalkan

Son 2 yıldır yakın çevrem CHP ye uzak durduğumu, fazlaca eleştiri yaptığımı hatta bazı arkadaşlarım AKP ye yakın durduğumu söyler oldular. Ancak açıklamada hep güçlük çektiğim ve sanırım hep çekeceğim bu konuyu yazmamın doğru olacağını düşündüm. Bu nedenle Likya Haber'e bu fırsatı verdiği için kendilerine teşekkür ediyorum.

Nedir beni CHP den uzak tutan şey? Ya da neden CHP nin politikalarını benimsemiyorum?Neden Cumhuriyetimizi kuran ülkemizin ilk partisi CHP bir türlü iktidara gelemiyor? Türkiye nin 1950' de tanıştığı ilk gerçek seçimle birlikte muhalefete düşen parti tam 60 yıldır hiç bir seçimde evet  hiç bir seçimde tek başına iktidar olamamış, 1973-77  arası Ecevit'li yıllar dışında birinci parti bile olamamıştır.

Peki bunun nedeni nedir?

Çok basit bir tanımla; Cumhuriyet Halk Partisinin partisi var ama ne yazık ki Halk'ı çok uzun zamandır yok. Hakça bölüşüm diyen, Ak günler diyen bir yapıdan, bu günkü tamamen gündemden kopmuş, anakronistik* bir ideolojiye dönüşmüş durumda. Daha basit tanımla sabah uyanan, kahvaltısını yaparken haberleri izleyen vatandaşına Cumhuriyetin temel değerleri ve ilkeleri dışında hiç bir şey söylemeyen; türban, Kürt meselesi, ekonomi, borsa, turizm, karayolları, hava ve deniz limanları, işsizlik, sağlık ve kültür politikası gibi konuları hiç konuşmayan, örneğin spor yasası, futbol terörü, azınlıklar, çevre politikaları ve daha nice gündelik konu hakkında fikir beyan etmeyen bir parti olur mu?

Bir iktidar programı var mı?  Kim Turizm bakanı olacak? Örneğin özelleştirmeye karşı mı? Örneğin YÖK için ne düşünüyor? Bu günlerde çok önemli olan profesyonel askerlik hakkında hangi açılıma sahip? Hiç fikri olan var mı?

Ya da Anadolu sermayesi hakkında ne düşünüyor? Bunlar hala yeşil sermaye mi? Adı çok bilinen çikolata ve bisküvi firması Avrupanın en önemli çikolata markası olmuşken ve Avrupanın her yerinde ürünleri satılırken  biz bu ürünleri hala boykot edelim mi?

Peki Kürt vatandaşlarımıza bakışı nedir?  Terör bitmedikçe demokratik açılım olmaz demeye devam mı? Demokrasi şimdi değil ama ne zaman olur? Bir süre verebilirler mi? 

Peki ya dış politika: Örneğin komşularımızla izleyeceği politika ne? Komşu ülkelere yeniden vize koyacak mı? Komşularımız bizim hala düşmanımız mı? Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği anlaşmasını imzalayan CHP nin (Deniz Baykal - Dışişleri bakanımızdı) şimdi AB ye bakışı nedir? Örneğin Onur Öymen ile AB ilişkileri ne olacak? Çin, Hindistan ve Afrika ülkeleri ile ticaret  ya da Nato veya füze kalkanı hakkında herhangi bir söylemini duyan var mı?

İşin daha ilginci CHP nin tabanı. Taban her seçim sonrası aynı şeyi söylemeye devam edecek mi? Yani halk cahildir, aydınlanması gerekmektedir. Yani halk laik ve çağdaş olmadan demokrasiye fiilen geçmek mümkün değildir.

Biz bu halkı ne yapacağız bir türlü çağdaş yapamadığımız bu halkı acaba değiş tokuşla değiştirsek mi? Aksi takdirde şeriatçılar hemen sokağın yanında veya denizlerin ötesinde bir yerde hazır bir şekilde rejimi yıkmak için beklemektedirler. Sürekli olarak irtica korkusu duyan Cumhuriyetin elitleri dışında anlayamadığım bir şekilde aslında özgürlükleri olmayan ve azınlıktaki Alevi nufüsu da, bu ideolojiyi tam anlamıyla hafızalarına kazımış ve değişmesi imkansız hale gelmiştir.

İşte burada farklı bir söylem geliştiren veya farklı şey söyleyenin başına hep aynı şey gelmektedir. Vatanını satmaktan tutun da dönekliğe kadar her türlü düşünmeden söylenen sözler veya yaftalar.

Mevcut eğitim politikaları ve çok uzun zamandır süren indoktirine* etme bu gün 'ilginç bir eğitimli’ kitle oluşturmuştur. Bu kitle de ilginç tezatlar içermektedir. Çağdaş, batıcı ama AB ye karşı. Devrimci ama değişime karşı, yeniliğe karşı ama modern, cumhuriyetçi ama demokrat değil. Milliyetçi değil ama ulusalcı. 1930’lu yıllarda yaratılan bu model bu gün aynı şekilde sürmekte ve demokrasi halkın değerlerine güvenilmediği için sürekli ertelenmekte ne yazık ki bu erteleme hala sürmektedir.Bu açıdan bakınca Kılıçdaroğlu ya da kim gelirse gelsin parti tabanın bunu kabul etmesi veya herhangi bir  açılım yapabilmesi mümkün değildir.Kısaca CHP tabanı, CHP’deki değişimin önündeki en önemli engel olarak durmaktadır.

İşte bu nedenle değişimci ve yeni politikalara inanan ben ve benim gibiler hızla partiden uzaklaşmakta, yine bu nedenle yalnız belli kitleden oluşan oy kümesi asla iktidar olmaya yetmemektedir. Dünya her gün değişmekte, her gün yeni politikalar yürürlüğe girmekteyken her türlü değişime karşı olmak, hemen hemen yok olmaya eşdeğerdir. Ya yok oluş kaçınılmaz olacak ya da tüm toplumu kucaklayacak gerçekten Yeni bir CHP.

Bu vesile ile tüm Kalkan'lı hemşerilerimizin geçmiş bayramını kutlar, saygılarımı sunarım..

Nuri YILMAZ - 22.11.2010 - Kalkan

anakronistik* zamana uymayan, zaman ile tezat

indoktirine etme* beyin yıkama, bir konuyu dikte etme


Bu haber 4971 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

KALKAN HABERLERİ

Kalkan Karayoluna Kaya Düştü

Kalkan Karayoluna Kaya Düştü Kalkan-Fethiye D400 Karayoluna Lavanta Evleri kısmından kaya parçası düştü. Sabah 09.45 sıralarında meydana gelen k...

Kalkan'da Bağlama Öğreniyorlar

Kalkan'da Bağlama Öğreniyorlar Kalkan Beldesi, Çavdır ve Sarıbelen köylerinde bağlama kursu açıldı. Kurslara aralarında mimar, öğretmen, ev kadını...
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi


porno izle