Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

KAŞ BELEDİYESİ'NDE NELER OLUYOR?!

KAŞ BELEDİYESİ'NDE NELER OLUYOR?!

Tarih 10 Kasım 2010, 03:10 Editör Özer YILMAZ

Bu küçücük turizm kasabasında olup bitenleri anlamak gittikçe güçleşiyor. Asıl düşündürücü olan; aynı ya da yakın görüşlere sahip sayılabilecek kimselerin bile, zaman zaman olup bitenleri kavrayamamaları ve anlayamamalarıdır. Böylesine bir durum, şimdiye kadar Kaş'ta hiç yaşanmamıştır.

Kaş Belediyesinde Neler Oluyor?

Halil GEÇELİ-Kaş

Bu küçücük turizm kasabasında olup bitenleri anlamak gittikçe güçleşiyor. Asıl düşündürücü olan; aynı ya da yakın görüşlere sahip sayılabilecek kimselerin bile, zaman zaman olup bitenleri kavrayamamaları ve anlayamamalarıdır. Böylesine bir durum, şimdiye kadar Kaş’ta hiç yaşanmamıştır.

Sayın Belediye Başkanımızın söylemleri, yaptıkları ve halkını dinlemeden yapabilecekleriyle, işler çıkılmaz bir hale gelmek üzeredir…. Sayın Belediye başkanımızın, halkıyla samimi ve ciddi bir diyalog ortamı yaratmadığı sürece yaptıkları, toplumsal gerilimi arttırmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

Unutmamak gerekir ki; Kaş, turizm ile geçinen bir kasabadır ve en önemli gündem maddelerinden birisi de, esnafın durumu olmalıdır. Ancak; Sayın Belediye Başkanımız, esnafın durumu hakkında çözüm önerileri sunmak ve birlikte harekete geçerek sorunların üstesinden gelmeye çalışmak yerine; dağınık, günlük çözümler içeren bir takım sorunlarla uğraşmaktadır.

Sayın Belediye Başkanımız, iyi niyetli olarak bazı çalışmalara hız vermiş; ancak bu çalışmalar yeterli olmadığı gibi, akıllarda soru işaretleri bırakmıştır.

Örneğin, belediye mülklerinin kiralarının arttırılması belki doğru bir uygulama idi. Ancak; ne amacına ulaşabildi, ne de sonuçları itibari ile bir değişiklik yarattı. Zira, zincirleme kiralama yöntemiyle rant sağlamanın önüne geçilemedi, kiracılar ve faaliyet gösterenlerin farklı olması nedeniyle yaşanan sıkıntılar giderilemedi, bazı esnaf yapılan zamlara göre ödeme yapmakta iken, bazılarının enflasyon oranında artış yaparak, banka yolu ile kiralarını ödemesi kiracılar arasında daha da büyük eşitsizlik yarattı ve bu konuda belediyemizce de herhangi bir çalışma yapılmadı ve tüm bu uygulama ile ilgili verilen sözleri halk daha unutmadı.

Yapılan çalışmalara bir örnek de; eski lokantalar sokağındaki dükkanlara yapılan tentelerdir. Bu tenteler; daha 1 yıl bile olmadan, üstelik daha yağmur, rüzgar görmeden kullanılamaz hale geldi. Belediyemizce yapılması zorunlu tutulan bu tenteler hakkında, ne esnafa, ne de bir bilene danışılmamış; Kaş’ın doğal yapısına, iklimine, sokağın ruhuna, kullanım şartlarına aykırı bir uygulama gerçekleştirilmiştir. Bir de, bu konudaki en büyük rahatsızlık; bu tentelerin fiyatı ve ödeme şeklidir. Bazı esnaf arkadaşlar tarafından yapılan fiyat araştırmalarında görülmüştür ki; Belediyemiz hiç bu işe karışmasa idi, herkes tek tek perakende olarak yaptırsa idi; çok daha ucuza mal olacaktı. Tentelerin, perakende fiyatlarının, toptan fiyatlarından düşük olması; aradaki farkın nereye gittiği konusunda ciddi şüpheler uyandırmaktadır.  Ayrıca, bunların ödemeleri yapılırken esnafın düşürüldüğü durum çok daha vahimdir. Zorbaca, ben böyle istiyorum, böyle olacak denilerek tentelerin yaptırılması zorunlu tutulmuş ve tam sezon başında sezona hazırlanan esnafın her sabah kapısına zabıtalar gönderilerek ödeme konusunda baskı yapılmıştır. Zabıtanın alacak/verecek davalarına baktığı da; ilk defa Kaş’ta görülmüştür. Ancaaaak; halk gerekli cevabı zamanı geldiğinde, elbet verecektir.

Başka bir sıkıntı ise; ruhsat kapsamı dışında faaliyet gösteren işletmelerin hızla artması ve bu konuda alınması gereken önlemlerin bir türlü alınamamasıdır. Örneğin içki ruhsatı olmayan işletmelerin, içki satışı yapmasının bile önüne geçilememişken; yaşanan bu haksız rekabet ortamı, esnafı esnafa düşman hale getirmiştir ki bu ilçemiz için çok tehlikeli bir durumdur. Esnafı toplayıp, “tamam hallederiz”le, esnaf toplantılarında ev hanımlarına söz verilmesi ile, dia gösterilerinde sayılan işler hakkında soru sorulduğunda inkara gidilmesi ile bu işlerin yürümeyeceği görülmüştür artık….

Daha Kaş’ın giriş ve çıkışındaki tabela kirliliğine son veremeyen bir Belediyenin, yavaş şehir olma iddiasında bulunabilmesi, hem ciddiyetten uzak hem de komiktir. Bunu bile halledememiş bir belediyeden, standart boyutlarda, işletmelerin tarzı ve karakteristik özelliklerini yansıtan tabelaların yapılması çalışmalarının istenilmesi, bir hayalden öte gidememektedir.

Gelelim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına… Cumhuriyet Bayramı tatilinin 4 gün sürmesi; sezonun kısalığı ve Ramazan ayının bu sezon içerisine denk gelmesi sonucu, ekonomik sıkıntılarla boğuşan esnafa biraz nefes aldırdı. Katılımın böylesine yüksek olduğu bu kutlamalar sayesinde; o gün transfer yapan rent a car işletmecileri, belirli restaurant işletmecileri, otelciler, barcılar, dalış ve doğa sporları okulları, hediyelikçiler v.s. sezonun son günlerinde iyi bir kapanış yapmanın keyfine vardılar. Çocuklar, gençler; atalarının Cumhuriyeti nasıl kutladıklarına dair fikir sahibi oldu ve bu kutlamalar hayatları boyunca hafızalarından silinmeyecektir. Bu yıl, sosyal, demokrat ve paylaşımcı bir belediyeciliğin yaşanacağına inanan halkımız, bu kutlamalara çok iyimser bir şekilde yaklaştı. Ancak bu beklentilerimiz de hızla hayal kırıklığına dönüştü. Belediyemizin, Cumhuriyet kutlamalarında yapılması gerekenlerle ilgili halka ve esnafa hiçbir şekilde danışmaması, organizasyon ve müzik seçiminin diğer yıllardan farklı olması sonucu; aslında en coşkulu geçmesi gereken geceyi biraz farklılaştırdı, sönükleştirdi. 

Belediyemizin geçmiş dönemlerden kalan borçları olabilir. Ancak bu açık; esnafın kirasına, işgaliyesine, su faturalarına zam yapmakla, yasal olmayan bir şekilde pazar tatili ruhsatı şartı getirmekle, yatak ve masa başına para toplamakla kapanamaz. Seçim öncesi vaatlerinizde; bu borcu esnafa yükleyeceğinizi keşke söyleseydiniz de, esnaf da kendisini buna hazırlasaydı. Kendinize acilen kalıcı çözümler üretmezseniz; yapılan hizmetlerin kaynağını nereden bulacağınızı da seçimlerden önce açıklamak zorunda kalırsınız….

Seçim öncesinde fırtınaların kopmasına neden olan meydan taşları da yarım yamalak, yer yer yamalı, yer yer topraklı şekilde hala yerinde durmaktadır. Bu taşlara alternatif gösterilen örnek taşlar belediyemizce küçük bir alana uygulanmış; daha kış görmeden, yağmur çamur görmeden kapkara olmuş ve pis bir görüntüye bürünmüştür. Bu konuda yapılacak çalışmaların da acilen halkla paylaşılması ve durumun net olarak ortaya konulması gerekmektedir. Kapılar arkasında çizilen, kabul edilen projlerin varlığı konusunda halkta ciddi şüpheler uyanmaktadır. Ayrıca yapılacak çalışmaların kaynağının da açıklanması; esnafın bu giderlerin de sırtlarına yükleneceği şüphesini ortadan kaldıracaktır.

Tüm bu sorunlar; ayda bir yapılan meclis toplantısıyla, kapılar ardı toplantılarıyla, her sorunu zabıtalara danışmakla giderilemez ve zaten böyle belediyecilik olmaz…

Sayın Belediye Başkanımızın; acilen halkı da önemseyen, halkını dinleyen, çözüm önerilerine kulak açan bir Belediyecilik anlayışını hayata geçirmesi gereklidir. Yüzyıllardır, Avrupa kültürü ile yoğrulan Kaş halkını, altında çalışan bir personel olarak görme anlayışından vaz geçilmeli; halkın cevabını görmek için seçimler beklenilmemeli ve çözüme ilişkin çalışmalara bir an önce başlanılmalıdır.

Sayın Başkanım; işe, şu ana kadar yaptıklarınızın tam tersini yaparak başlayabilirsiniz. O zaman hem sizin için, hem de Kaş için herşey çok güzel olacaktır.

Halil GEÇELİ-Kaş

Bu haber 5483 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

FORUM & SÖYLEŞİ

Işık; "Uygarlık Anadolu'da Doğdu"

Işık; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Işık, Celal Bayar Üniversitesi&...

ÇEVRE VE DOĞA DOSTU AVUKAT...

ÇEVRE VE DOĞA DOSTU AVUKAT... ÇEVRE VE DOĞA DOSTU AVUKAT...
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi


porno izle