Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

Emperyalizme ve füze kalkanına geçit yok!

Emperyalizme ve füze kalkanına geçit yok!

Tarih 28 Eylül 2011, 23:43 Editör Özer YILMAZ

Emperyalizme ve füze kalkanına geçit yok!

Emperyalizme ve füze kalkanına geçit yok!
















Füze kalkanı radar sisteminin Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Kürecik Bucağı’na kurulmasının planlanması, Antalya‘da yüzlerce kişi tarafından protesto edildi.

Antalya’da  bir araya gelen çok sayıda parti, hareket, sendika, dernek, meslek odası tarafından oluşturulan  Emek ve Demokrasi Güçleri Füze kalkanı radar sisteminin Kürecik Bucağı’na kurulmasının planlanmasını bir yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

Kapalı Yol Halk Bankası önünde toplanarak Kışlahan Meydanına kadar  yürüyen yüzlerce kişi    sık sık  "Katil ABD İşbirlikçi AKP" "ABD Ortadoğudan Defol" "Emperyalistler İşbirlikçiler 6. Filoyu Unutmayın” "  sloganları attılar.

"Emperyalizme ve füze kalkanına geçit yok!" yazılı pankartının taşındığı eyleme gençlerin katılımının yoğun olduğu gözlendi.

Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını okuyan Ersin Şahin “AKP “komşularla sıfır sorun” diye diye ABD emperyalizminin komşu halklara yönelik savaş, işgal ve sömürü politikasının aktif taşeronu haline geldi. AKP her bir adımında yalan söylemeye devam ediyor.” dedi

Şahin konuşmasında, AKP’nin, emperyalist müdahalelerde ve yeni işbirlikçi rejimlerin inşasında aktif rol kapmaya çalıştığını belirterek,  "AKP; İsrail’e karşı sözde yaptırımlarını ilan ettiği gün NATO’nun İran’ı hedef alan füze kalkanı sisteminin Türkiye’ye kurulması konusunda anlaşma yaptı. Füze kalkanı radar sisteminin Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Kürecik Bucağı’na kurulmasının planlandığı açıklandı."dedi.

Şahin açıklamasında şunları söyledi.“ Türkiye bölgesinde giderek çatışmacı ve güvenilmez bir emperyalizm işbirlikçisi olarak öne çıkıyor. AKP iktidarı bölgesel denklemlerde daha etkin rol aldıkça, arkasındaki ABD desteğine de güvenerek savaş diline sarılıyor. Ülkenin dört bir yanına cenazeler geldikçe, Kürt sorununda bir çözümü olmadığı ayan beyan ortaya çıkan AKP, kan dökülmesine engel olmayı değil daha fazla kan dökmeyi vaat ediyor."

“Halkımızı Emperyalizme ve işbirlikçiliğe karşı mücadeleye çağırıyoruz.” diyen Şahin, “Füze kalkanı anlaşması derhal iptal edilmelidir Irak ve Libya işgallerine tahsis edilen askeri üsler kapatılmalı, NATO'dan çıkılmalıdır. Ülkemizde bulunan tüm ABD ve NATO üs ve tesisleri derhal kapatılmalıdır!.AKP iktidarı, bölge halkl rına yönelik emperyalist müdahalelere çanak tutan; halk isyanlarına emperyalizm lehine müdahale eden tutumuna derhal son vermelidir. İsrail devletiyle tüm askeri, ticari, diplomatik, akademik, kültürel ilişkilere son verilmelidir.” şeklinde konuştu.

Emperyalizme ve füze kalkanına geçit yok!

AKP “komşularla sıfır sorun” diye diye ABD emperyalizminin komşu halklara yönelik savaş, işgal ve sömürü politikasının aktif taşeronu haline geldi. AKP her bir adımında yalan söylemeye devam ediyor.

Bölgesel güç iddiasındaki Türkiye sözümona; Filistin davasına destek için İsrail’e tavır alıyor, Kürt sorununu çözüyor. Laf kalabalığı ile gözden kaçırılan icraatlar ise bambaşka.

Son dönemde Mısır'da, Tunus'da ve başka bir dizi Ortadoğu ülkesinde yaşanan gelişmeler sonrası buralar emperyalizmin bölge için yaptığı hesaplara oldukça elverişli bir noktaya geldi. Bu durumu  kendince fırsata çeviren AKP, emperyalist müdahalelerde ve yeni işbirlikçi rejimlerin inşasında aktif rol kapmaya çalışıyor.

Bu görevini yenilir yutulur kılmak ve daha etkin bir şekilde yerine getirebilmek için ise İsrail’le mesafeli bir imaj çizmeye uğraşıyor.

Afganistan’da, Irak’ta, Somali’de, Pakistan’da, Libya’da emperyalist müdahalelere;  komuta üstlenmekten lojistik destek vermeye, istihbarat desteği sunmaktan savaş gemileri ve üsleri NATO’ya kullandırmaya kadar türlü şekilde hizmet eden AKP şimdi Kıbrıs ve Suriye’ye yönelik tehditleri hızlandırıyor; kendi Kürt yurttaşlarına karşı içerde ve dışarıda ABD destekli bir savaşa hazırlanıyor.

AKP; İsrail’e karşı sözde yaptırımlarını ilan ettiği gün NATO’nun İran’ı hedef alan füze kalkanı sisteminin Türkiye’ye kurulması konusunda anlaşma yaptı. Füze kalkanı radar sisteminin Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Kürecik Bucağı’na kurulmasının planlandığı açıklandı.

İran’ı hedef alan, İsrail’i koruyan, Türkiye’yi çatışmaya hedef haline getiren füze kalkanına ilişkin kararı NATO yani ABD aldı.

•        Bu kalkan Türkiye halklarını korumayacaktır.

•        Bu kalkan İsrail’i ve ABD çıkarlarını koruyacaktır.

•        Bu kalkan nedeniyle ülke toprakları ve bu topraklar üzerinde yaşayan halklar açık hedef haline getirilmiştir. Kalkan; emperyalizmin İran başta olmak üzere bölge ülkelerine yönelik saldırılarını kolaylaştırmak için kuruluyor.

•        Bu kalkan nedeni ile olası bir saldırıda ülkemiz savaşın içine çekilecektir.

•        Bu kalkan başka ülkelerin halkları istemediği ve mücadele ettiği için bizim ülkemize kuruluyor.

•        Bu kalkanı kurarken bizim hayatımız üzerinden plan yapanlar bize, yani halka sormamıştır.

 

Erdoğan;  Mısır’da şov yapmaya; çürümüş Ortadoğu liderlikleri arasında sadece konuşarak prim yapmaya devam ediyor. Bölgede daha aktif bir işbirlikçi / taşeron olmak için Filistin davasını istismar ediyor ama İsrail’in stratejik çıkarlarına hizmet etmekten geri durmuyor.

İsrail ile askeri ilişkilerin kesildiği iddiası Ankara’daki İsrail askeri ataşesi tarafından yalanlandı.  AKP’li bakan Zafer Çağlayan da ekonomik ilişkilerin kesilmeyeceğini açıkladı.

Türkiye bölgesinde giderek çatışmacı ve güvenilmez bir emperyalizm işbirlikçisi olarak öne çıkıyor. AKP iktidarı bölgesel denklemlerde daha etkin rol aldıkça, arkasındaki ABD desteğine de güvenerek savaş diline sarılıyor. Ülkenin dört bir yanına cenazeler geldikçe, Kürt sorununda bir çözümü olmadığı ayan beyan ortaya çıkan AKP, kan dökülmesine engel olmayı değil daha fazla kan dökmeyi vaat ediyor.

























AKP emperyalizmin yanında, halkların karşısında

Emperyalistler, bugün Tunus’ta, Mısır’da, Libya’da ve sıradaki diğer ülkelerde;  enerji kaynaklarını, doğal varlıklarını, işgücünü sömürecekleri, piyasacı bir yeniden yapılandırmayla pastadan pay kapacakları yeni dönem kapitalizmine uygun hale getirecekleri bir saldırı planı uyguluyor. Emperyalizm için askeri, ekonomik ve politik araçlarını seferber etmiş bir AKP iktidarı halka değil ancak emperyalizme yarar! Bizlere ise zarardan, kıyımdan, ölümden, sömürüden başka bir şey getirmez, yani halklara zararlıdır!

Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Acemiyle Ortadoğu halkları kardeştir! Onurlu, insanca bir yaşam için; bağımsız bir ülke için; kardeşlik için emperyalist müdahalelere; işbirlikçi AKP’ye karşı mücadele edeceğiz.

*Füze kalkanı anlaşması derhal iptal edilmelidir.

*Kürt sorununda savaştan başka bir seçenek bırakmayan askeri ve siyasi operasyonlar durdurulmalıdır!

*Emperyalizmin halklara karşı savaşında tüm işbirliği biçimleri derhal son bulmalıdır.

* Irak ve Libya işgallerine tahsis edilen askeri üsler kapatılmalı, NATO'dan çıkılmalıdır. Ülkemizde bulunan tüm ABD ve NATO üs ve tesisleri derhal kapatılmalıdır!

* AKP iktidarı, bölge halklarına yönelik emperyalist müdahalelere çanak tutan; halk isyanlarına emperyalizm lehine müdahale eden tutumuna derhal son vermelidir.

* İsrail devletiyle tüm askeri, ticari, diplomatik, akademik, kültürel ilişkilere son verilmelidir.

Halkımızı Emperyalizme ve işbirlikçiliğe karşı mücadeleye çağırıyoruz.

 

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri

Bu haber 2593 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

FORUM & SÖYLEŞİ

Işık; "Uygarlık Anadolu'da Doğdu"

Işık; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Işık, Celal Bayar Üniversitesi&...

ÇEVRE VE DOĞA DOSTU AVUKAT...

ÇEVRE VE DOĞA DOSTU AVUKAT... ÇEVRE VE DOĞA DOSTU AVUKAT...
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi


porno izle