Devrik lider Suu Kyi'nin fotoğrafçı dostu Bayin, Kaş'ta...
Devrik lider Suu Kyi'nin fotoğrafçı dostu Bayin, Kaş'ta...
Kyi'ye maskeli destek
Myanmar askeri cuntası tarafından ev hapsinde tutulan devrik lider Suu Kyi'nin fotoğrafçı dostu Bayin, Türkiye'de maskelerle "Özgürlük Projesi"ni gerçekleştirdi
Myanmar Türkiye'den çok uzak bir ülke... İşte o küçük ülkenin eski lideri Aung San Suu Kyi, askeri yönetim tarafından çocuklarından uzakta ev hapsinde tutuluyor. Devrik liderin en yakın dostlarından Kanadalı fotoğrafçı Anne Bayin'in başlattığı "Özgürlük Projesi'nin" ilk ayağı İstanbul'dan geçti. 3 yıl önce projeyi başlatan Bayin gittiği ülkelerdeki insanlardan, Myanmar (eski adıyla Burma) liderinin yüzünün kartondan maskesini takmasını istedi. Mart 2008'de ilk durak olarak İstanbul'a gelen Kanadalı fotoğrafçı, Sultanahmet'te veya vapurdaki insanların ellerine Kyi'nin "yüzünü" verdi. Ardından da onları fotoğrafladı. Dünyadan Nobel Barış Ödülü sahipleri Vaclav Havel ile Desmond Tutu'yu; Türkiye'den ise PEN Vakfı Başkanı Tarık Günersel'i maskeyle görüntüleyen Bayin, İstanbul'un ardından Kaş, Efes, Antalya, Bodrum, Bergama ve Kapadokya'ya da gitti. Bayin sayesinde devrik Burma lideri, Efes'te kalıntıların arasında, anfitiyatrolarda, Türkiye engelli güzellik yarışması adayları Akdeniz sularında yüzerken veya ilköğretim öğrencilerinin yüzünde can buldu. Prag, Toronto, Cenevre, Oxford ve Havana'ya da gittiğini belirten Bayin, "Neden projeyi İstanbul'dan başlattınız?" sorumu şöyle yanıtladı: "Yıllarca Suu Kyi ile Türkiye'yi neyin birbirine bağladığını düşündüm. Burma çok eski bir medeniyet ve birçok farklı kültür ile dini birleştiriyor. Türkiye tabii ki Burma bir diktatörlük değil, ancak sizde de ifade özgürlüğü bir sorun. Ayrıca Aung San Suu Kyi de uluslararası Pen Vakfı'nın bir üyesi. Bu nedenle de ilk Tarık Bey'i seçtim." Projenin Myanmar liderinin serbest bırakılma çağrılarına destek olduğunu dile getiren Bayin, "Tek isteğim o maskeleri takanların, binlerce kilometre uzakta olan ve belki de hiç tanımadıkları birini merak etmeleri. Suu Kyi'nin mücadelesinin nedenini öğrenmelerini ve özgürlüğün bedelini bilmelerini istiyorum" dedi.
U2 KONSERİNDE... 1990'daki demokratik seçimlerle Myanmar'ın eski adı olan "Burma" nın Başbakanı olan Ulusal Demokrasi Ligi Partisi lideri Aung San Suu Kyi, cuntanın kabul etmemesi üzerine tutuklandı. 20 yıllık tutukluluğunun 14 yılını ev hapsinde geçiren Suu Kyi, silahlı bir direnişi desteklemeyerek Batı'nın gözünde "özgürlük savaşçısı" ilan edildi. 1991'de Nobel Barış Ödülü'ne hak kazandı. Suu Kyi'nin 1999'da yaşamını yitiren eşinin cenazesine bile katılmasına izin verilmedi. Suu Kyi'nin iki oğlu halen İngiltere'de yaşıyor. Rock grubu U2 da konserlerinde Suu Kyi 'ye destek vermişti.
Türkiye gerçek yobazlarını mumla arıyor!İHALE ANILARIÖNCE TEŞEKKÜR...VUVUZELADİNGİL KAYIYOR, SİFON ÇEKİLİYOR..YAŞASIN 23 NİSANHayatimizin maddi hatalarıKIRIK CAM TEORİSİ..EDİTÖR'E YASAK VE YILLIK İZİNMerhaba Sevgili HanımlarŞİMDİ HALK KONUŞACAK !.."yine de şahlanıyor aman"Gelin Helalleşelim...MOSKOVA'DAN KALKAN'A...KALKAN NEREYE GİDİYOR?SUÇ BİLİM VE FEN İNSANLARINDA DEĞİLMİŞSÖYLEYEME DİK LERİMİZ...DÖRT MASKELİ KORKAK...NİTROX...SİZ HİÇ YURT DIŞINDA YAŞAYAN OLDUNUZ MU? (1)HOŞ BAHARLAR...HAKÇA GÜNDEM...BATILI DEMOKRASİLER NEREYE?BİR TURİZİMCİ GÖZÜYLE02 Ağustos 201027 Haziran 201027 Haziran 201027 Haziran 201027 Haziran 201027 Haziran 201027 Haziran 201027 Haziran 201027 Haziran 201027 Haziran 201027 Mart 201016 Aralık 200909 Aralık 200903 Kasım 200931 Ekim 200926 Ekim 200923 Eylül 200923 Eylül 200923 Eylül 200923 Eylül 200923 Eylül 200923 Eylül 200923 Eylül 200922 Eylül 2009