VİLLALARA NASIL RUHSAT VERİLMİŞTİR?


Açıklama: Antalya Milletvekili Çöllü; "Bölgede, kümes ruhsatı ile izin alınıp lüks villalar yapıldığı doğru mudur? Bölgede yapılan villalara hangi mevzuat çerçevesinde ruhsat verilmiştir?"
Kategori: KALKAN HABERLERİ
Eklenme Tarihi: 01 Şubat 2010
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 10:41
Site: Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
URL: http://www.likyahaber.net/haber/haber_detay.asp?haberID=755



"VİLLALARA NASIL RUHSAT VERİLMİŞTİR?"

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, TBBMM Başkanlığı'na, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Türkiye Büyük Millet Meclisinde yanıtlandırması için bugün yazılı soru önergesi verdi.


CHP TBMM Grup Disiplin Kurulu Üyesi olan Hüsnü Çöllü, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlandırmasını istediği soru önergesinde;

"Antalya’nın Kaş İlçesi Kalkan Beldesi’ndeki Kalamar Koyu bölgesinde kaçak lüks villalar yapıldığı kamuoyuna yansımıştır.

Bu kapsamda; Kalkan Beldesi Kalamar Koyu bölgesinin sit alanı olduğu doğru mudur? Bölgede imar planı olmadan yapılaşmaya nasıl izin verilmiştir? Bölgede, kümes ruhsatı ile izin alınıp lüks villalar yapıldığı doğru mudur? Bölgede yapılan villalara hangi mevzuat çerçevesinde ruhsat verilmiştir? Gerekli yasal izinler alınmadan, bölgede bu kadar yapılaşma nasıl yapılabilmiştir? Kalamar Koyu’ndaki yapılaşma ile ilgili bir inceleme yaptıracak mısınız?" sorularının yanıtlandırılmasını istedi.


Soru önergesini TBMM'ne bugün yazılı sunan Hüsnü Çöllü; "Kalamar Koyu’nun korunması ve kaçak yapılaşmaların önlenebilmesi için bir girişimde bulunacak mısınız? Yoksa bölgedeki yapılaşmaya seyirci mi kalınacaktır?" dedi.



Kaynak: TBMM-Ankara


İlgili Haber Linki:

http://www.likyahaber.net/haber/haber_detay.asp?haberID=740