AYIN OKURLARI


Açıklama: Kaş Atatürk İlçe Halk Kütüphanesi tarafından uygulanan "Ayın Okuru" seçilmesi devam ediyor. Her ay kütüphaneden en çok kitap okuyanlar seçilerek kütüphanenin "Ayın Okuru" köşesinde ilan ediliyor. Ayın birincisin fotoğrafı unvanı ile birlikte panoya asılıyor.
Kategori: KÜLTÜR & SANAT
Eklenme Tarihi: 04 Ağustos 2012
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 13:10
Site: Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
URL: http://www.likyahaber.net/haber/haber_detay.asp?haberID=3425


AYIN OKURLARI

Kaş Atatürk İlçe Halk Kütüphanesi tarafından uygulanan “Ayın Okuru” seçilmesi devam ediyor. Her ay kütüphaneden en çok kitap okuyanlar seçilerek kütüphanenin “Ayın Okuru” köşesinde ilan ediliyor. Ayın birincisin fotoğrafı unvanı ile birlikte panoya asılıyor.


OKUYAN NESİL GELİYOR!

Alınan istatistikî sonuçlar ise yüz güldüren türden. İlk On’a giren okurlarımızın okuduğu kitapların toplamı 500’ün üzerinde. Mesela Nisan ayında ortalama 700 kitap okunmuş. Bunun anlamı şu: İlk On’a giren okurlar ayda ortalama 50 ila 70 kitap okuyor. Okuma sayısın en düşük olduğu ay ise Haziran. Okulların tatil olması, sınavlar, göç hazırlıkları, tatil planları kitap okumayı öteleyen etkenler olduğu tespitlerimiz arasında. Ancak o ayda bile rakam 504 ile sabitlenmiş durumda.

Bir başka sevindirici taraf da aylık ödünç verilen kitap işlem sayısı 2000’in altına hiç inmemesi. 2011 yılı Temmuz ayından itibaren 1000 rakamına ulaşan ödünç verme işlemi 2012 yılının ilk ayından itibaren alt sınır 2000 olarak belirlenmiştir, elde edilen rakamlarca.

Kişilerin bakış açıları, hayat görüşleri ne olursa olsun gerçek şu: “Gelecekten Umutluyuz’” Çünkü gençlerimiz OKUYOR ve “O K U M A K   A Y D I N L A N M A K T I R !”