Kaş'ta ''Devrim'' gibi deneme!


Açıklama: Kaş'ta ''Devrim'' gibi deneme!
Kategori: SPOR & SAĞLIK
Eklenme Tarihi: 26 Haziran 2012
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 12:22
Site: Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
URL: http://www.likyahaber.net/haber/haber_detay.asp?haberID=3353



Kaş'ta ''Devrim'' gibi deneme!

Cenk’ten 130 metreye ‘devrim’ gibi dalış

Dünya rekortmeni milli sporcu Cenk Devrim Ulusoy, Eylül ayında ilk kez deneyeceği ''değişken ağırlıklı paletli'' serbest dalışta 130 metrenin altına inerek rekorlarına bir yenisini daha eklemek istiyor
Cenk Devrim Ulusoy, serbest dalış

 Paletli ip destekli serbest dalişta 87 metre, paletsiz ip destekli de ise 80 metreye ulaşarak iki ayrı dünya rekoruna imza atan Ulusoy, antrenmanlarının yanı sıra yeni sporcular yetiştirmek için de çalışmalar yürütüyor.

 Cenk Devrim Ulusoy yaptığı açıklamada, yüzme antrenörlüğü, serbest dalış, nefes kontrolü ve yoga eğitimleri verdiğini belirterek, ''Bir kaç yıl içinde çok iyi sporcular ortaya çıkacak'' dedi.

 Ulusoy, diğer çalışmaları hakkında bilgi vererek, şöyle konuştu:

 ''Günde 15 saatlik bir çalışma programım var. Antrenörlüğün yanı sıra rekor denemesi için çalışmalarım var. 27 Eylül'de Antalya'nın Kaş ilçesinde ilk kez 'değişken ağırlıklı paletli'' serbest dalış yapacağım. Bu kategoride 130 metrenin altına inerek rekorlarıma yenisini eklemek istiyorum. Zor bir branş ama 130 metrenin altına inerek dünya rekoru kırmak istiyorum. Bunu başarmak için çalışmalarımı sürdürüyorum.''

Rekor dalışını hava ve deniz suyu sıcaklığının düşecek olması nedeniyle Eylül ayında deneceğini ifade eden Ulusoy, ''Turizmde sezon sonu olması nedeniyle Eylül ayı daha uygun oluyor'' dedi.