KALKAN'A DÜNYA 3.LÜĞÜNÜ GETİRDİLER


Açıklama: 14-18 Aralık 2011 tarihlerinde Sırbistan'ın başkenti Belgrat'ta yapılan Dünya Fudokan Karate-Do Şampiyonasında Türkiye'yi temsil eden Kalkan'lı sporculardan Ada Özgür YILMAZ (KAŞ-Kalkan) ve İsmet Kaan GÜNAL (KAŞ-Kalkan) Dünya 3.sü oldu.
Kategori: SPOR & SAĞLIK
Eklenme Tarihi: 09 Ocak 2012
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 13:16
Site: Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
URL: http://www.likyahaber.net/haber/haber_detay.asp?haberID=2752


BÜYÜK BAŞARI…;

KALKAN’A DÜNYA 3.LÜĞÜNÜ GETİRDİLER…


Kalkan Belediye Başkanı Saim Karakurt, Kalkan İlk Öğretim Okulu öğrencisi olan sporcuları Sırbistan Dünya Şampiyonası'na uğurlarken

14-18 Aralık 2011 tarihlerinde Sırbistan’ın başkenti Belgrat’ta yapılan Dünya Fudokan Karate-Do Şampiyonasında Türkiye'yi temsil eden Kalkan’lı sporculardan Ada Özgür YILMAZ (KAŞ-Kalkan) ve İsmet Kaan GÜNAL (KAŞ-Kalkan)  Dünya 3.sü oldu.

Dünya Şampiyonası sonunda Yılmaz ve Günal Türkiye adına kürsüye çıkıp ülkemize madalya kazandırdılar.

Şampiyonaya giden Türk Kafilesi

Türkiye'ye karateyi getiren ve halen Türkiye Karate Federasyonu Onursal Başkanı olan 9.Dan Hakkı KOŞAR'ın başkanlığındaki kafilede; 6.Dan Banu KOŞAR ile Kalkan, Fethiye ve Ortaca'nın antrenörü olan 5.Dan Reyhan KOŞAR başarının mimari oldular.

Dünya Fudokan Karate-Do Şampiyonası'nda Dünya Üçüncülüğü alan sporculardan Ada Özgür Yılmaz

Fethiye Doğan Budokan Spor Kulübü ve İstanbul Koşar Karate-Do Kulübü olarak katılan Türk ekibinde; çocuklarda Mert ÖZCAN (KAŞ-Kalkan), Zehra ŞERİFOĞLU Dünya 5.si, Bartu VELİOĞLU, Nihan MİLAT 6. olurken, Damla AY’da 7. oldu. Büyüklerde ise Sayım GÜVENÇ, Murat SARI, Mert Cem KARAHAN, Mehmet BÖRÜ Dünya 4.sü oldular.

Dünya Şampiyonası'nda 3.lük getiren sporculara Kalkan İlk Öğretim Okulu, Kaş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü ve Kalkan Belediye Başkanı'nın Plaket Töreni

Türkiye’den giden 20 kişilik kafilede; Ahmet Şerifoğlu As Başkan, Seyhan Şerifoğlu Kafile Doktoru, Volkan Velioğlu, Hülya Eriş Yılmaz, Serdar Özcan ve Hülya Günal İdareci olarak görev aldı.

YILMAZ; “DÜNYA 3.ÜNCÜSÜ OLMAK GÜZEL BİR ŞEYMİŞ..”

Belgrat’ta yapılan Dünya Karate Şampiyonasına Kafile Başkanı olarak katılan Hakkı KOŞAR; “Tamamen velilerimizin ve sporcularımızın kendi kısıtlı imkânları ile katıldığımız, 52 ülkenin 1200 sporcusunun arasında aldığımız bu dereceler ile gurur duyuyorum” dedi. Dünya üçüncüsü olarak ülkemize madalya kazandıran sporculardan Ada Özgür YILMAZ; “Dünya üçüncüsü olmak çok heyecanlı ve güzel bir şeymiş. Başarımızı sağlayan bütün öğretmenlerime, destekleyen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Dünya Şampiyonasında 3.olan sporculardan Ada Özgür Yılmaz ve İsmet Kaan Günal hazırlıklarını Mert Özcan ve diğer sporcu arkadaşları ile Reyhan Koşar’ın antrenörlüğünde, Kalkan’daki Kalkan Gym Spor Salonu’nda gerçekleştirdi.

TÖRENDE, PLAKET VE HEDİYELERİ VERİLDİ...

Dünya Şampiyonası Madalya Töreni

Şampiyona öncesi genel görüntüler

Dünya derecesi alan ve Kalkan İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi olan sporculardan Ada Özgür Yılmaz, İsmet Kaan Günal ve Mert Özcan’ a okullarında düzenlenen törenle çeşitli hediye ve plaketleri verildi. Kalkan Belediye Başkanı Saim Karakurt, Kaş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Türkoğlu ve Türkiye Karate Federasyonu Onursal Başkanı Hakkı Koşar’ın katıldığı törende Saim Karakurt; “Kalkan’a Dünya 3.lüğü kazandıran çocuklarımızla gurur duyuyorum. O’nlar bizim geleceğimiz, toplumumuzun gelecekteki yöneticileridir.” dedi.

Şampiyona'da dereceye giren sporcuların Kalkan Gym Spor Salonu'ndaki hazırlık çalışmalarından..

Şampiyona'dan genel görüntü...




Haber; özer yılmaz-Kalkan/Kaş