SEÇİLMİŞLERİN İŞİ ZOR...


Açıklama: SEÇİLMİŞLERİN İŞİ ZOR...
Kategori: KÖŞE YAZARLARIMIZ
Eklenme Tarihi: 23 Eylül 2009
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 17:03
Site: Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
URL: http://www.likyahaber.net/haber/yazar.asp?yaziID=249


SEÇİLMİŞLERİN İŞİ ZOR…

 

            Son haftalarda ülke gündemi o kadar yoğun ki. Kimi milletvekilleri hazır başbakanları uzun sürecek bir yurtdışı gezisine çıkmışken, eteklerinde ne varsa dökmeye başladılar.

            Başbakanın yurtdışı gezisi derken, bir parantez açalım. Sayın başvekil o kadar çok yurtdışına geziye, davete, zaman zaman pazarlıklar yapmaya  çıkıyor ki, artık neyi pazarlıyorsa, denildiğine, yazılıp, çizildiğine göre bir yılın iki yüz gününden fazlasını yurtdışında geçiriyormuş. Neredeyse Türkiye'ye '' tatile '' geliyor gibi…

            İşte böylesi bir durumda ülke gündemini belirleyen konulardan birisi de içki yasağı.. Aslında sorun hiç de küçük, hiç de ciddiye alınmayacak cins den değil. Özellikle de yaşadığımız coğrafyada.

            Açın gazeteleri, izleyin medyayı, mutlaka içki yasağı konusunda Antalya il ve ilçelerinde bir habere rastlamanız mümkündür.Öyle ki Antalya Büyükşehir Belediyesi günlerce İl Genel Meclisinde içki yasağını tartışıyor ve sonuçta, İçişleri Bakanlığının genelgesini ''Atanmışlar'' değil,  ''Seçilmişler '' elinin tersiyle geri itiyor. Yani uygulamaya koymuyor.

            Biz Antalya il merkezini bir yana bırakarak, kendi çemberimize bakıp, neler oluyor, neler olacak, neler olmalı onlara bakalım. Ancak daha önce bazı somut olayların altını çizelim. Hatırlamakta ve hatırlatmakta yarar var.

            Hükümetin içki yasağına karşı çıkan seçilmişler arasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kaş ilçesi İl Genel Meclisi üyesi ve daimi encümeni Tevfik Demirci bu yasağa karşı çıkıp uygulamayan halkın seçtiği iki isim.

            Kaş' ta yetkili olan seçilmişlere o zaman şimdi biz soralım…

            Kaş' ın kırmızı bölgeleri nereler veya neresi olacak?

            Belediyenin kiralık verdiği dükkanlarda-büfelerde-otellerde-parklarda-bahçelerde içki yasağı uygulanacak mı? Daha açık dille söyleyecek olursak otel Clup Phellosda, Mercan Restourantta, Palmiye çay bahçesinde, Noel baba çay bahçesinde alkollü içecek satılacak mı? Bu işyerlerini kiraya veren kim? Kaş Belediyesi. O halde; Belediye kiraya verdiği yerlerde içkiyi yasaklayacak mı? Belediyelerden ''büfe'' diye kiralanan yerlerde, neredeyse restourantlar gibi yemekler yenilip, içkiler içilecek mi? Bunlara içki ruhsatını belediye mi verdi? Emniyet mi? Yani Kaymakamlık mı?

            Eskiden içkili yerlere ruhsatı emniyet-kaymakamlık veriyordu. Şimdi yetkili makamlar belediyeler olacak.

            Tam bu noktada durup, bir soru daha soralım ve yazıyı noktalayalım.

            Acaba devlet, devlet memuruna-amirine değil de, yani ''atanmışlara'' değil de, ''seçilmişlere'' mi (belediyelere mi) güveniyor? Devletin devleti temsil edenlere güveni mi yok acaba yoksa Türkiye'nin neredeyse üçte ikisinin belediyesini elinde bulunduran iktidar, yavaş yavaş ''arka bahçelerin'' meyvelerini mi ''topluyor'' veya ''yiyor'' ?

            Yeni bir yılın barış ve özgürlük içersinde geçmesini diliyorum.