Teke Yörükleri Düğünü


Açıklama: Kaş'ta Karadağ ve Dirginler köyünde ''Teke Yörükleri Düğünü'' adıyla çekilen belgesel filmin ilk gösterimi filmin çekildiği yerde ve köylülerin katılımıyla yapıldı.
Kategori: KALKAN HABERLERİ
Eklenme Tarihi: 22 Ağustos 2010
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 17:26
Site: Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
URL: http://www.likyahaber.net/haber/haber_detay.asp?haberID=1455



BELGESELİ İLK İZLEYEN FİLMİN ÇEKİLDİĞİ YÖRE HALKI OLDU

Kaş'ta Karadağ ve Dirginler köyünde ''Teke Yörükleri Düğünü'' adıyla çekilen belgesel filmin ilk gösterimi filmin çekildiği yerde ve köylülerin katılımıyla yapıldı.

Gösterimi belgesele konu olan köylüler ile çekim ekibi birlikte izledi ve köylülerin gösterime ilgisi yoğun oldu.
Kaş Belediyesi adına Zabıta Müdürü Mustafa Atılgan ile filmdeki çiftin resmi nikâhlarını kıyan Muazzez Atılgan'ın da katıldığı gösterime ilişkin görüşlerini açıklayan yönetmen Pınar, katkıda bulunan herkese teşekkür etti ve filmi Kaş'a ait bir kültür ürünü olarak gördüklerini söyledi.
Yönetmen Ayar, şöyle konuştu:
''Biz bu belgesel derlemenin ilk gösterimini burada Karadağ köyünde, emeği geçen Karadağ ve Dirgenler Köyleri halkına sunmak istedik. Geçen zamana ve gelişen teknolojiye inat, kültürlerini yaşamaya ve yaşatmaya devam ettikleri için bu derlemenin gerçek kahramanları onlar. Kendilerinden sonra gelecek yeni kuşaklara örf ve adetlerini aktarmak için gösterdikleri çabadan ve bize gösterdikleri anlayış ve destekten dolayı her birine teşekkür ediyorum.''
Verilen bilgiye göre 50 dakikalık belgesel filmin İngilizce alt yazılı kopyası da hazırlanacak.
Teke Yörükleri Düğünü isimli belgesel, yöre halkının 1940 ve 50'li yıllardaki düğün alışkanlıklarını bugün de aynı şekilde sürdürme çabalarını ve bu çerçevede evlenen bir çiftin düğününü konu alıyor.